Η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα απαγόρευσης παρουσίας θεατών στους περισσότερους ολυμπιακούς χώρους και στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, βρίσκεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα και αναμένεται να συμμετάσχει διαδικτυακά -καθώς θα παραμείνει σε τριήμερη καραντίνα- σε μια συνάντηση για το θέμα των θεατών με την τοπική οργανωτική επιτροπή, εκπροσώπους της ιαπωνικής κυβέρνησης και του δήμου του Τόκιο.

Στην Ιαπωνία, τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την υγεία είναι πολύ λιγότερο αυστηρά σε σχέση με άλλα μέρη του κόσμου, περιορίζοντας την πώληση αλκοόλ και αναγκάζοντας τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείσουν νωρίτερα.

Πάντως, οι περιορισμοί στοχεύουν επίσης σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ένα ουσιαστικό ζήτημα δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων, στις 23 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στο Τόκιο» δήλωσε σήμερα (8/7) ο αρμόδιος υπουργός για την πανδημία, Γιασουτόσι Νισιμούρα, και πρόσθεσε: «Με την αύξηση της κίνησης των ανθρώπων, η παραλλαγή Δέλτα, πιο μολυσματική από το αρχικό στέλεχος, αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 30% των περιπτώσεων. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω».

Παράλληλα, ο Νισιμούρα είπε ότι η νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η οποία θα επισημοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και θα ορίσει ανώτατο όριο 5.000 θεατών ή 50% της χωρητικότητας ενός γηπέδου ή σταδίου. Επίσης το αλκοόλ θα απαγορευτεί σε μπαρ και εστιατόρια, τα οποία θα πρέπει να κλείνουν στις 20:00 μ.μ, ενώ εκδηλώσεις όπως συναυλίες πρέπει να λήγουν στις 21:00 μ.μ.

«Ελπίζουμε να συγκρατήσουμε την εξάπλωση των λοιμώξεων θέτοντας το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι νοσηλείες αυξάνονται στις ηλικίες μεταξύ 40 και 50 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης