Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις υπερβάσεις στο US Open. Η εκπληκτική πορεία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Grand Slam της Νέας Υόρκης σταμάτησε στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Βελγίδα, Ελίζ Μέρτενς (νο 16 στον κόσμο) με 6-2, 6-2.

Η Γραμματικοπούλου μετά από τρία ματς στα προκριματικά κι ένα στον πρώτο γύρο, προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις, αλλά η ποιότητα και η εμπειρία της αντιπάλου της έκαναν τη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχασε πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 6-2 και βρέθηκε πίσω στο ξεκίνημα του δεύτερου με 3-0. Παρ΄ όλα αυτά με το τρίτο μπρέικ στον αγώνα κι αφού κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς της, μείωσε σε 3-2, δείχνοντας πως είχε… σφυγμό και δεν θα «παρέδιδε εύκολα τα όπλα».

Στο έκτο game η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε… στις λεπτομέρειες και κάπου εκεί όλα τελείωσαν με την Μέρτενς να παίρνει εύκολα τα άλλα δύο games και να φτάνει στο 6-2 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Ο αγώνα διακόπηκε προσωρινά στο δεύτερο σετ κι ενώ η Μέρτενς είχε το προβάδισμα με 5-2 στα games, λόγω της βροχής που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη. Οι δύο αθλήτριες μάζεψαν τα πράγματά τους και μπήκαν στ΄ αποδυτήρια, απ΄ όπου επέστρεψαν μετά από περίπου μισή ώρα. Η διακοπή δεν άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση με την Βελγίδα να κρατά το σερβίς της και να φτάνει στο 6-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης