Ανδρέας Αθανασούλης

Χρυσός Ολυμπιονίκης, σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Αγώνες του Πεκίνου, με χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Ηλίας Ηλιάδης έχει δοξάσει τη γαλανόλευκη ως αθλητής και πλέον είναι έτοιμος να περάσει τις εικόνες και την τεχνογνωσία του στις επόμενες γενιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Mr. Ippon», που το καλοκαίρι του 2016 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, δεν έφυγε από το τζούντο, καθώς αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την ομοσπονδία του Ουζμπεκιστάν έχοντας ρόλο προπονητή. Η αποστολή του είναι να χαρίσει στη χώρα με την οποία συνεργάζεται ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο μετά τη λήξη ο δρόμος για τη μεγάλη επιστροφή έχει χαραχτεί.

Ο θρύλος του παγκοσμίου τζούντο μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει στη χώρα που δόξασε, αλλά και δοξάστηκε. «Η Ελλάδα μου, όταν με ζητήσει να γυρίσω, θα το πράξω. Και θα έρθει εκείνη η στιγμή, την οποία όμως θα αποφασίσω εγώ μαζί με τους ανθρώπους που αγαπώ και με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια» είχε δηλώσει πριν έναν μήνα σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, η ομοσπονδία του Τζούντο πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε επίσημο έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητώντας την απόσπαση του Ηλία Ηλιάδη στην ομοσπονδία με συμφωνία τριών ετών και γνώμονα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρόλος του θα είναι η προετοιμασία των αθλητών βασικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως τα ευρωπαϊκά, τα παγκόσμια πρωταθλήματα και τα διεθνή καμπ. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι η επιστροφή ενός θρύλου, όπως ο Ηλίας Ηλιάδης, στην Ελλάδα θα προσελκύσει νέα παιδιά στο άθλημα του τζούντο, καθώς μόνο και μόνο το όνομα του «Mr. Ippon» αποτελεί τεράστιο κίνητρο και πόλο έλξης.

Σε μία εποχή κρίσης για τον αθλητισμό εν γένει και δη τον ελληνικό, που έχει πληγεί τόσο από την πανδημία, όσο και από τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών, η επιστροφή του Ηλία Ηλιάδη αποτελεί τεράστια κίνηση ενίσχυσης του τζούντο της πατρίδας μας. Μάλιστα, μετά τις δοκιμασίες που πέρασε η ΕΟΤ τα προηγούμενα χρόνια και με δεδομένη τη συνεργασία του Νίκου Ηλιάδη με τον Ηλία, το ελληνικό τζούντο βάζει γερές βάσεις για να ανέβει επίπεδο και να χαρίσει στο κοινό τεράστιες στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης