Διακοπή, λόγω καιρού, υπήρξε στη μεγάλη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τα προημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης, με την ονομασία «Internazionali BNL d’Italia».

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει στην ιταλική πρωτεύουσα οι διοργανωτές έλαβαν την απόφαση για διακοπή του ματς στο 1ο σετ κι ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής προηγείτο με 4-3 games του Σέρβου τενίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απομένει πλέον να δούμε αν η διακοπή για σήμερα, λόγω των καιρικών συνθηκών, θα είναι οριστική.

Ο χρονικά δεύτερος ημιτελικός του Όπεν της Ρώμης, στον οποίο θα αγωνιστεί ο νικητής του ζευγαριού Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (15/05) στις 19:30, αλλά ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή, μετά τη σημερινή εξέλιξη.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της στη συννεφιασμένη Ρώμη ο Τσιτσιπάς έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στη μονομαχία του με τον Σέρβο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έσπασε με το… καλημέρα το σερβις του αντιπάλου του, ενώ ακολούθως σφράγισε το break του, καθώς διεύρυνε το προβάδισμά του (2-0).

 

Ο Σέρβος μείωσε σε 2-1, ενώ πίεσε για να πάρει πίσω το σερβίς του, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Έχοντας πέντε χαμένα μπρέικ πόιντ μέχρι τοτε ο Τζόκοβιτς είδε τον Τσιτσιπά να κατακτά το… μαραθώνιο τέταρτο game, που διήρκησε περίπου 10 λεπτά, ενώ μάλιστα δέχτηκε και δεύτερο μπρέικ από τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος, παίζοντας με συγκέντρωση, έφτασε στο 4-1.

Πάντως στη συνέχεια ο Σέρβος αντέδρασε και με το πρώτο του break στο ματς δεν άφησε τον Στέφανο να βαλει τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, ενώ, υπερασπιζόμενος το σερβίς του, μείωσε σε 4-3.

Σε εκείνο το σημείο του ματς αποφασίστηκε να υπάρξει διακοπή, λόγω της βροχής που πέφτει από το ξεκίνημα του αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης