O 24χρονος Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι το τελευταίο «εμπόδιο» του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο5) για την πρόκρισή του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος προηγείται 5-2 του Ζβέρεφ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τη χθεσινή του νίκη με 6-3, 7-6 (3), 7-5 επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, έφτασε στους ημιτελικούς στο Παρίσι για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ, στον τρίτο γύρο εναντίον του Τζον Ισνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης εκεί έξω, από αυτούς που προχώρησαν, που πιστεύει ότι δεν μπορεί να κατακτήσει το τουρνουά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζουν ότι μπορούν να παίξουν καλά.

Φυσικά και εγώ παίζω καλά και νομίζω ότι, αν συνεχίσω να επαναλαμβάνω τη διαδικασία, σίγουρα θα υπάρξει ανταμοιβή. Και γιατί όχι;» αναρωτήθηκε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έφτασε στον τρίτο του διαδοχικό ημιτελικό σε τουρνουά γκραν σλαμ, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να θέλει περισσότερα.

Ο μεθαυριανός ημιτελικός θα είναι ο «νεότερος» του Ρολάν Γκαρός από τότε που ο Ραφαέλ Ναδάλ, όντας 22 ετών, νίκησε τον 21χρονο τότε Νόβακ Τζόκοβιτς, το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνομαι προνομιούχος που είμαι σε αυτήν τη θέση» ανέφερε σχετικά ο Τσιτσιπάς, προσθέτοντας: «Νιώθω προφανώς ότι έχω κάνει πολλή καθημερινή σκληρή δουλειά και αυτό υπήρξε βασικό στοιχείο για μένα να είμαι εδώ. Αλλά το εγώ μου λέει ότι θέλω περισσότερα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης