Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε τη Δευτέρα με 3-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3, 6-4) από τον 19χρονο Δανό Χόλγκερ Ρούνε (Νο 40), κι έτσι αποχαιρέτησε το φημισμένο γκραν σλαμ, όπου πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη αποκάλυψη του φετινού Ρολάν Γκαρός, που διανύει μόλις τη δεύτερη σεζόν του στο ATP Tour και μετέχει για πρώτη φορά στο γαλλικό γκραν σλαμ, έπαιξε εξαιρετικό τένις, περιόρισε σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα τον Έλληνα πρωταθλητή σε παθητικό ρόλο και έφτασε δίκαια στη μεγαλύτερη νίκη της ως τώρα καριέρας του μετά από τρεις ώρες αγώνα.

Ο Ρούνε, ο οποίος πριν το Ρολάν Γκαρός ήταν Νο 40 στον κόσμο (φυσικά θα ανέβει πολύ στην κατάταξη της επόμενης εβδομάδας) θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ (Νο 8).

Ο αγώνας

Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ανεβάζει στροφές στη συνέχεια, φτάνοντας στο πρώτο του break στο ματς (2-1).

Ο «Στεφ» διεύρυνε το προβάδισμά του σε 3-1, ωστόσο στη συνέχεια ο Δανός βγάζοντας φρεσκάδα στο κορτ και, εκμεταλλευόμενος τα συνεχόμενα λάθη του Έλληνα τενίστα στο πέμπτο game, πήρε πίσω το σερβίς του, καταφέρνοντας μάλιστα να ισοφαρίσει και σε 3-3.

Στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη με τους Τσιτσιπά και Ρούνε, έστω και δύσκολα να κρατάνε το σερβίς τους.

Το σετ ήταν στην απόλυτη ισορροπία (5-5), ωστόσο ο Δανός στο 11ο game έφτασε στο break, ενώ, κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του, έκανε το 7-5, παίρνοντας μετά από 59 λεπτά αγώνα το προβάδισμα στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς είχε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι του και, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του είχε «χτίσει» ψυχολογία μετά το 1-0, κατάφερε να χτυπήσει όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία.

Αφού χρειάστηκε να σβήσει τριπλό μπρέικ πόιντ του Δανού στο 3ο game, αντιδρώντας και κάνοντας το 2-1 με πέντε συνεχόμενους πόντους, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με break στο 8ο game έφτασε το 5-3.

 Έτσι ο Τσιτσιπάς έγειρε την πλάστιγγα του σετ προς το μέρος του, κάνοντας εν τέλει το 1-1 με 6-3, σε ένα σετ, όπου βελτιώθηκε κατακόρυφα στους κερδισμένους πόντους στα δεύτερα σερβίς (8/11).

Το ξεκίνημα του τρίτου σετ ήταν επίσης κλειστό, με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους (2-2).

Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να αξιοποίησει το υπέρ του μομέντουμ, με τον Ρούνε να παίζει εξαιρετικό τένις και να μη δείχνει σε κανένα σημείο να επηρεάζεται από την απειρία του.

Δύο double faults του Τσιτσιπά στο ίδιο game έδωσαν στον Δανό τη δυνατότητα να κάνει break (χωρίς μάλιστα να χάσει πόντο), να προηγηθεί 4-2 και να πάρει το τρίτο σετ με 6-3, αφού ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Ρούνε συνέχισε να παίζει πολύ επιθετικά, με τα περισσότερα χτυπήματά του να είναι στο όριο και τον Τσιτσιπά να δυσκολεύεται να βρει απαντήσεις.

Στο τρίτο game του τέταρτου σετ ο Δανός είχε τρεις ευκαιρίες να «σπάσει» το σερβίς του πρωταθλητή μας, που κατόρθωσε έστω και με… χίλια βάσανα να το κρατήσει.

Δεν τα κατάφερε όμως και στο επόμενο game, όπου ο 19χρονος έκανε το break και από κει κι έπειτα με τρομερή αυτοπεποίθηση έφτασε να προηγείται 5-2 και να σερβίρει για το ματς.

Ενώ όλα έδειχναν χαμένα, ο Ελληνας τενίστας έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει, πήρε οκτώ σερί πόντους και μείωσε σε 5-4, ενώ στο επόμενο game έφτασε τρεις φορές σε break point.

Ο Ρούνε, όμως, βρήκε και τις τρεις φορές πολύ καλά σερβίς (το ένα άσος), ανέτρεψε το προβάδισμα του Τσιτσιπά και στο πρώτο του ματς-μπολ τελείωσε το σετ (6-4) και τον αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης