Στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters προκρίθηκε την Παρασκευή ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σφράγισε το εισιτήριο χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, καθώς ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα εγκατέλειψε το παιχνίδι, λόγω τραυματισμού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σετ, στο οποίο αναδείχθηκε νικητής ο «Στεφ» με 7-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Νταν Έβανς, ο οποίος επικράτησε με 5-7, 6-3, 6-4 του Νταβίντ Γκοφέν.

 

Στο ένα και μοναδικό σετ του αγώνα έγινε πάντως μεγάλη μάχη, με τους δύο αντιπάλους στο ξεκίνημα να υπερασπίζονται το σερβίς τους, για να έρθει το 3-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εκείνο το σημείο ο Ισπανός ζήτησε φυσικοθεραπευτή, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό του, με αποτέλεσμα να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εκ νέου, μετά από λίγα λεπτά, με τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα να εκμεταλλεύεται τα απανωτά αβίαστα λάθη του Στέφανου στο έβδομο γκέιμ, κάνοντας το μπρέικ.

 

Πάντως ο «Στεφ» φρόντισε να αποκαταστήσει άμεσα την τάξη. Κι αυτό γιατί απάντησε στο μπρέικ του αντιπάλου του, παίρνοντας πίσω το σερβίς του, ενώ στη συνέχεια έκανε άνετα το 5-4 με love service game, απέναντι στον Ισπανό, που έδειχνε αρκετά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Εν τέλει ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5, με τον αντίπαλό του τότε να ανακοινώνει την απόφασή του να αποσυρθεί από το παιχνίδι, λόγω του προβλήματος στον αριστερό μηρό του.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης