Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπας επικράτησε άνετα την Τετάρτη με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-2) του Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα (Νο 57) και προκρίθηκε για πέμπτη διαδοχική διαδοχική χρονιά στον τρίτο γύρο του γαλλικού Όπεν, ύστερα από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 16 λεπτών

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στη φάση των «32» τον νικητή από το ζευγάρι Σβάρτσμαν (Νο95) – Μπόρχες (Νο80).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Συγκεντρωμένος ήταν από το ξεκίνημα του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και, κάνοντας break στο τρίτο game, κατάφερε να προηγηθεί με 3-1.

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παίζοντας σύμφωνα με τις δυνατότητές του, δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στο κορτ.

Έτσι, οδήγησε τον Ισπανό σε πολλά λάθη και, σπάζοντας και πάλι το σερβίς του στο ένατο game, κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ έγινε μεγάλη μάχη. Ο Τσιτσιπάς έσπασε δύο φορές το σερβίς του Καρμπάγες Μπαένα, ωστόσο ο τελευταίος απάντησε ισάριθμες φορές στον «Στεφ», κι έτσι οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να βαδίζουν χέρι-χέρι.

Έτσι κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, επικρατώντας με 7-4, έκανε το 2-0 στο παιχνίδι.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε «φτερά» στον Τσιτσιπά, ο οποίος «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και, κρατώντας ταυτόχρονα το δικό του, προηγήθηκε 4-0, με αποτέλεσμα να φτάσει τελικά στο 6-2 και στη δεύτερη νίκη του στο εφετινό Ρολάν Γκαρός, ύστερα από αυτή επί του Τσέχου Γίρι Βέσελι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης