Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του Πέδρο Μαρτίνεθ και με 6-3, 6-4, 6-3 προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Τζον Ίσνερ που επικράτησε 3-0 (7-6, 6-1, 7-6) του Φιλίπ Κραΐνοβιτς.

Απέναντι στο νο103 της παγκόσμιας κατάταξης, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να κάνει το 2Χ2 στο ξεκίνημα του τουρνουά, στο οποίο έχει την ευκαιρία να φτάσει αρκετά μακριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η 26η φορά στην καριέρα του, σε επίπεδο ATP Tour και Grand Slam, που ο Τσιτσιπάς κλήθηκε να παίξει με αθλητή που βρίσκεται κάτω από το νο100, του έφερε την 23η νίκη. Την τελευταία φορά που είχε ηττηθεί ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 στο 250άρι τουρνουά στην πόλη Μετς της Γαλλίας από τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις, τότε νο103 του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίπεδο Grand Slam το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης μετρά με τη σημερινή το απόλυτο των νικών (10-0) απέναντι σε παίκτες κάτω από την πρώτη 100άδα, με τις τρεις από αυτές να είναι στο Παρίσι απέναντι στους Ισπανούς, Ταβερνέρ και Μουνάρ, αλλά και τον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μέρτερερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να υπερασπιστεί τις δύο πρώτες φορές το σερβίς του, ωστόσο στο πέμπτο γκέιμ ο Μαρτίνεθ έφτασε στο μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2. Πάντως ο Έλληνας πρωταθλητής διόρθωσε άμεσα το λάθος του και με δικό του μπρέικ ισοφάρισε σε 3-3. Μάλιστα από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασε κανένα άλλο γκέιμ και με 6-3 έκλεισε το πρώτο σετ.

 

 

Ο Ισπανός στο δεύτερο σετ κατάφερε να σπάσει εκ νέου το σερβίς του Τσιτσιπά με αποτέλεσμα να προηγηθεί 2-0, ωστόσο ο Στέφανος βρήκε εκ νέου την απάντηση και ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε στο ένατο γκέιμ να σημειώσει νέο μπρέικ και να προηγηθεί 5-4, για να πάρει το σετ με 6-4.

 

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με νέο μπρέικ από τον Τσιτσιπά, ο οποίος γρήγορα έφτασε στο 3-1 στα γκέιμς. Μέχρι το τέλος δε συνάντησε περισσότερες δυσκολίες και με 6-3 έκλεισε και το τρίτο σετ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 3-0.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης