«Πίσω από αυτά τα 10 δευτερόλεπτα και 61 εκατοστά, υπάρχει πολλή δουλειά»… Αυτή είναι η πρώτη φράση της Ελέιν Έρα Τόμπσον, μετά τον θρίαμβο στα 100 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων και το Ολυμπιακό ρεκόρ, που την καθιστά δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών, πίσω από την αείμνηστη Αμερικανίδα, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, με το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ των 10 δευτερολέπτων και 49 εκατοστών από τις 16 Ιουλίου 1988!

«Ήμουν πολύ νευρική πριν τον αγώνα, παρ’ όλο που έχω ήδη δύο χρυσά μετάλλια (100 και 200μ. το 2016). Προσπάθησα να το παλέψω» είπε η Τζαμαϊκανή Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έκανα το καλύτερο δυνατό και κατάφερα τον καλύτερο αγώνα μου, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Όσο για την επίδοση, δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Χαίρομαι που είμαι υγιής. Και δόξα τω Θεώ, γιατί πριν από δύο μήνες, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να εμφανιστώ εδώ (σ.σ. λόγω τραυματισμού στον Αχίλλειο τένοντα). Πίστεψα στον εαυτό μου και η ομάδα γύρω μου ήταν πολύ καλή. Στα προκριματικά του Ιουνίου, προκρίθηκα τερματίζοντας τρίτη στα 100μ και στα 200μ, αλλά με ενοχλούσε αυτός ο τραυματισμός. Δεν περίμενα να τρέξω τόσο γρήγορα απόψε. Το χατ-τρικ που πετύχαμε, δείχνει ότι τα σπριντ είναι ισχυρά στην Τζαμάικα».

Από την πλευρά της, η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις που τερμάτισε δεύτερη, σχολίασε: «Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να έλθω εδώ για τους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες μου. Είμαι υπερήφανη που είμαι στους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μητέρα. Στον τόπο καταγωγής μου (σ.σ. ένα μη προνομιούχο προάστιο του Κίνγκστον) δεν είχα κανέναν για να πάρω ως πρότυπο. Το να γνωρίζω ότι οι νέοι αθλητές εμπνέονται από εμένα, είναι απίστευτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης