Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία στο Δήμο Βύρωνα Αγώνες Τοξοβολίας όλων των αγωνιστικών κατηγοριών, αναπτυξιακής κατηγορίας και μικρών ηλικιών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 370  αθλητές και 40 αθλητικά σωματεία από όλη την Ελλάδα!

Την αθλητική διοργάνωση  ανέλαβε ο Αθλητικός  Όμιλος του ΚΑΡΕΑ και η επιτυχία των αγώνων σηματοδοτήθηκε από την μεγάλη συμμετοχή, την αρτιότητα της διοργάνωσης,  την πρωτοτυπία της σύνθεσης των αγώνων με ενήλικες και ανήλικους αθλητές, αλλά και μικρότερα παιδιά. Η ιδιαιτερότητά τους όμως σηματοδοτήθηκε από την παρουσίαση μιας νέας πρωτοποριακής για τον ελληνικό αθλητισμό πρωτοβουλίας και δράσης: Την Τοξοβολία για άτομα με προβλήματα όρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητής του ΚΑΡΕΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος, Μαθητής της Α’ Λυκείου στο Κολλέγιο Ψυχικού και Πανελληνιονίκης στην 1η θέση στο Ολυμπιακό τόξο το 2021, είχε την ιδέα, ανέλαβε τη πρωτοβουλία και την οργάνωση και, μαζί με τον αθλητικό όμιλο του Καρέα και τον Φάρο Τυφλών, εγκαινιάζεται σήμερα στη χώρα μας η πρώτη συστηματική οργάνωση Τοξοβολίας για τυφλούς.

Η τοξοβολία είναι ένα  πνευματικό άθλημα που δεν κάνει διακρίσεις, δεν απαιτεί ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, απευθύνεται σε κάθε φύλο, ηλικία και σε κάθε σώμα. Είναι άθλημα που μπορεί να γίνει από άτομα με αναπηρίες, το οποίο με βασική καθοδήγηση δεν έχει τραυματισμούς, είναι ασφαλές άθλημα και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Με άλλα λόγια είναι ένα άθλημα για όλους.

Η πρωτοβουλία αυτή συμπεριέλαβε την εξεύρεση του αναγκαίου τεχνικού εξοπλισμού από το εξωτερικό, καθώς και των χορηγών που θα βοηθήσουν στο έργο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φάρος Τυφλών και τα μέλη του, στα οποία έγινε  ειδική παρουσίαση προ ημερών του εγχειρήματος,  αγκάλιασαν με  αγάπη και ενθουσιασμό τη πρωτοβουλία αυτή και ήδη προγραμματίζονται να ξεκινήσουν οι πρώτες προπονήσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Στην ανακοίνωση της πρωτοπόρας για τη χώρα μας αθλητικής δράσης που έγινε το Σάββατο 14 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα,  παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ του Φάρου Τυφλών ο αθλητής και πανελληνιονίκης κ. Χρήστος Κορομηλάς. Κατά τη διάρκεια των αγώνων έριξαν τα πρώτα τους βέλη και συμμετέχοντες με προβλήματα όρασης. O κ. Κορομηλάς με τη παρουσία του εκπροσώπου του Υφυπουργείου Αθλητισμού κ. Κωστή Λιακόπουλου  βραβεύθηκε από τον Α.Ο. Καρέα για την προσφορά του και την πίστη του στη θέληση όλων εκείνων των ανθρώπων που αγωνίζονται και που βάζουν στόχους, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους.

Δυνάμεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και αθλητικούς αγώνες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διαπερνά και κατακτά όλους μας με το μήνυμα της δύναμης και της πίστης, για να μπορούμε όλοι να διεκδικούμε και κυρίως να πετυχαίνουμε τους στόχους μας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης