Τόκιο 2020: Την Τρίτη η ΔΟΕ θα κάνει απολογισμό της κατάστασης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, 18:39
Τόκιο 2020: Την Τρίτη η ΔΟΕ θα κάνει απολογισμό της κατάστασης

Με λιγότερο από πέντε μήνες να απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, την Τρίτη (17/3) ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, θα καταγράψει την κατάσταση με τους εκπροσώπους των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών μέσω τηλεδιάσκεψης και τηλεφωνικά, υπό το πρίσμα της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού.

Ο στόχος είναι να ενημερώνονται άπαντες, Ομοσπονδίες και οι Ολυμπιακές Επιτροπές, ανέφερε μία πηγή, διευκρινίζοντας ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις. Ο Μπαχ και οι συνομιλητές του θα αναφερθούν επίσης στο γεγονός ότι, λόγω της πανδημίας, πολλά προκριματικά τουρνουά διαφόρων αθλημάτων για τους Αγώνες έχουν παρακαμφθεί κι αυτό θέτει σοβαρά προβλήματα.

Ως εκ τούτου, εν όψει του Τόκιο 2020, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να διορθωθεί το πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως πριν από μέρες, ο πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε ότι «θα δείξουμε ευελιξία», καλώντας όλους τους αθλητές «να συνεχίσουν να προετοιμάζονται».

Την περασμένη Παρασκευή ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίντζο Άμπε, εγγυήθηκε ότι «το Τόκιο θα καλωσορίσει τους αγώνες όπως αναμένεται, στις 24 Ιουλίου», ενώ ο Μπαχ, από την πλευρά του, είχε διευκρινίσει ότι «η ΔΟΕ θα λάβει υπόψη τις ενδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, 18:42