Τόκιο 2020: «Citius, Altius, Fortius - Communis» το νέο σύνθημα της ΔΟΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 20:43
Τόκιο 2020: «Citius, Altius, Fortius - Communis» το νέο σύνθημα της ΔΟΕ

Τρεις ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), άλλαξε το διαχρονικό σύνθημά της «Ταχύτερα, υψηλότερα, ισχυρότερα», προκειμένου να συμπεριλάβει την λέξη «μαζί».

Η ανακοίνωση, έγινε σήμερα (20/7) από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για αλληλεγγύη σε δύσκολες στιγμές και ειδικότερα κατά την συνεχιζόμενη πανδημία.

«Πρέπει να προσαρμόσουμε το σύνθημα στην εποχή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαχ, μετά την έγκριση τροποποίησης του Ολυμπιακού Χάρτη και πρόσθεσε: «Το σύνθημα τώρα αναφέρει: «Ταχύτερα, υψηλότερα, ισχυρότερα - Μαζί». Η συνεργατική προσπάθεια φέρνει ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα από το να δουλεύεις μόνος. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή μας, το οποίο στέλνει ένα σαφές μήνυμα. Θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεγγύη».

Υπενθυμίζεται, ότι το αρχικό σύνθημα, το λατινικό «Citius, Altius, Fortius», υιοθετήθηκε τον 19ο αιώνα, από τον αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Βαρώνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν. Πλέον, η λατινική εκδοχή του συνθήματος της ΔΟΕ, θα γίνει «Citius, Altius, Fortius - Communis».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 20:45