Το 13ο και καλύτερο του μετάλλιο, σε μεγάλη διοργάνωση, το πρώτο για τον ίδιο και την ελληνική κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (εξαιρουμένων του 1896), διεκδικεί τα χαράματα ώρας Ελλάδας (04.30, ΕΡΤ3) στο Τόκιο ο Κρίστιαν Γκολομέεβ.

Στον τελικό των 50μ ελεύθερο, ο 28χρονος πρωταθλητής μας (από το 2017 ανήκει στον Εθνικό Πειραιά), που δυο χρόνια νωρίτερα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανκτσού, πίσω από τον Κέιλεμπ Ντρέσελ, αντίπαλο του και τώρα, ένα στόχο έχει. Να ανεβεί στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων και να γίνει ο πρώτος που το καταφέρνει, σε σύνολο έξι (6) Τελικών που προηγήθηκαν για την Ελλάδα, 17 χρόνια νωρίτερα όλοι τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε, το 2004, ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης που είχε κατακτήσει την καλύτερη από ποτέ θέση (5ος στα 1500μ ελεύθερο) και ο Γιάννης Κοκκώδης εκείνος που άνοιξε το λογαριασμό των Τελικών, τερματίζοντας 6ος στα 400μ Μ. Ατομικής.

Στην ίδια θέση είχε βρεθεί η Νέρι Νιανγκουάρα (100μ ελεύθερο), ενώ ο Γιαννιώτης ήταν επίσης 7ος στα 400μ ελεύθερο και η Βασιλική Αγγελοπούλου 8η στα 400μ Μ. Ατομικής, όπως συνέβη και με τη σκυτάλη 4χ200μ ελεύθερο των ανδρών, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Ζήσιμο, Δημήτρη Μαγγανά, Απόστολο Αντωνόπουλο και Νίκο Ξυλούρη.

Το παιδί που, γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1993 στο Βέλιγκραντ της Βουλγαρίας, μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη χώρα μας, χωρίς τη μητέρα του που «έφυγε» στον τοκετό του, έκανε τα πρώτα του βήματα στη κολύμβηση στο Ηράκλειο, με τον πατέρα του Τσβέταν – πρώην πρωταθλητή κολύμβησης στη χώρα του – που κι αυτός χάθηκε πρόωρα (2010), στον Τελικό της μιας ανάσας, έχει ραντεβού με την ιστορία και μαζί του η ελληνική κολύμβηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΟΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης