Οι αρμόδιοι φορείς του Μεξικού, ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα της χώρας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, 54 χρόνια αφότου τους διοργάνωσε για πρώτη φορά (1968).

«Έξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Μαρία Χοσέ Αλκαλά, πρώην καταδύτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ η Αίγυπτος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης.

Σύμφωνα με την Αλκαλά, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας».

«Εάν το Μεξικό προτείνει κάτι, είναι επειδή θα το πραγματοποιήσει», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Έμπραντ και πρόσθεσε: «Το Μεξικό είναι «μια αθλητική δύναμη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026 (μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά), η μόνη χώρα που θα το φιλοξενήσει τρεις φορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης