Τη διεξαγωγή του 4ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3 Μαΐου 2015, από τον δήμο Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος.

Κατά τη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας πενταετούς συνεργασίας μεταξύ δήμου Αθηναίων και ΣΕΓΑΣ για τρεις μεγάλες αθλητικές και τουριστικές διοργανώσεις: τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας -στον οποίο φέτος εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου από 18.000 πολίτες- και το «Athens Street Pole Vault», ένα καινούργιο αθλητικό γεγονός, με αγώνα άλματος επί κοντώ, σε μεγάλο ανοιχτό δημόσιο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, κυρία Ερμιόνη Κυπριανίδου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κ. Χρήστος Τεντόμας, ο τεχνικός διευθυντής του Ημιμαραθωνίου, κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW GROUP HELLAS, κ. Σπύρος Φίλιππας, ως εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού του αγώνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι «ο Ημιμαραθώνιος της 3ης Μαϊου είναι μία γιορτή αλληλεγγύης, άμιλλας και εξωστρέφειας για την πόλη, μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού, που γίνεται εφικτή και πραγματοποιήσιμη χάρη στη συλλογικότητα και τις κοινές προσπάθειες» και πρόσθεσε ότι «θα αποτελέσει γέφυρα και προάγγελο της μεγάλης, διεθνούς διοργάνωσης του Αυθεντικού, Κλασικού Μαραθωνίου, που γίνεται τον Νοέμβριο στην πόλη, καθιστώντας την Αθήνα παγκόσμιο σημείο αναφοράς».

Αναφερόμενος στην πενταετή συμφωνία συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με τον ΣΕΓΑΣ, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η Αθήνα επενδύει στην κοινή προσπάθεια και ότι η συμφωνία 5ετούς συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ, το Σύνδεσμο Ελληνικών Αθλητικών και Γυμναστικών Σωματείων, αφορά τρεις μεγάλες αθλητικές και τουριστικές διοργανώσεις: τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τον Athens Street Pole Vault” – ένα καινούργιο γεγονός με αγώνα άλματος επί κοντώ ανδρών που θα γίνεται σε ένα εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας, εκτός σταδίου – και τον Αυθεντικό, Μαραθώνιο της Αθήνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος επεσήμανε ότι ο αγώνας που διοργανώνεται από το 2012 έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς μαζικής και λαϊκής συμμετοχής στη χώρα μας και υπογράμμισε ότι «φέτος θα προσελκύσει διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων, περισσότερους από 18000 και θα προσφέρει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών». Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με τον δήμο Αθηναίων επισφραγίζεται με την πενταετή συμφωνία, δηλώνοντας ότι «το μοντέλο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΓΑΣ και του δήμου Αθηναίων θα αποτελέσει μοντέλο λειτουργίας του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης».

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, κυρία Ερμιόνη Κυπριανίδου σημείωσε ότι για «τη νέα περιφερειακή αρχή η συμμετοχή στο αθλητισμό αποτελεί προτεραιότητα» και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι η ισότητα ευκαιριών για άθληση σε όλους χωρίς διακρίσεις».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κ. Χρήστος Τεντόμας, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επεσήμανε ότι ο ΟΠΑΝΔΑ μένει πιστός στην δέσμευση του για προσφορά μέσα από μια σειρά υπηρεσιών και έμπρακτη στήριξη του Ημιμαραθωνίου με τις δομές του δήμου.

Τεχνικά και λειτουργικά στοιχεία της διοργάνωσης έδωσε ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο οποίος παρουσίασε τις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων των 5χλμ και των 3 χλμ., καθώς και του ενός χιλιομέτρου για τα ΑΜΕΑ και τους Special Olympics. Επεσήμανε ότι οι διαδρομές χαράχτηκαν όχι μόνο με αγωνιστικά κριτήρια, αλλά και με συμμετοχικά. Τα όρια των συμμετοχών είναι για τον Ημιμαραθώνιο 7000 δρομείς, των 5 χλμ 7.000 και των 3 χλμ είναι 4.000 δρομείς. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 17 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Απριλίου, ενώ υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.athinahalfmarathon.gr.

Η πρόεδρος των Special Olympics, κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε για την ευκαιρία που δίνουν οι οργανωτές στους ξεχωριστούς αθλητές με ειδικές δεξιότητες να μετάσχουν στους αγώνες μαζικής άθλησης, που τους δίνουν την δυνατότητα να έρθουν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις και τον εαυτό τους.

Εκ μέρους του κύριου χορηγού του φετινού 4ου Ημαμαραθωνίου της Αθήνας της εταιρείας BMW GROUP HELLAS, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Σπύρος Φίλιππας εξέφρασε την στήριξη της εταιρείας στην αθλητική διοργάνωση και υπογράμμισε τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις πόλεις μέσα από την ηλεκτροκίνηση, τον συνδυασμό της ταχύτητας με χαμηλούς ρύπους και τον καλύτερο συντονισμό της αυτοκίνησης και του ποδηλάτου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης