O Ντομινίκ Τιμ ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο ATP Finals 2020 στο Λονδίνο, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο τουρνουά της Βιέννης στα τέλη Οκτωβρίου, που του επέτρεψε πάντως να ξεκουραστεί.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα L΄ Equipe, ο Αυστριακός πρωταθλητής, Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής του US Open αυτή τη σεζόν, υπογράμμισε τη σημασία της οικολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για εμάς τους αθλητές η οικολογία είναι ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι θέλει να αλλάξει τις διαχωριστικές γραμμές ενός σπορ που είναι πολύ λίγο πράσινο».

Γι΄ αυτόν, η προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι περισσότερο από αιτία, είναι τρόπος ζωής, όπως σημειώνει η εφημερίδα. Ο Ντομινίκ Τιμ ανατράφηκε πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, μεγαλωμένος σε μια vegan οικογένεια, που συμμετείχε σε πολλές ενώσεις για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Έτσι ο 27χρονος Αυστριακός πρωταθλητής έχει αναπτύξει ένα φιλικό προς το περιβάλλον πνεύμα και εκτιμά τη ζωή του ως κομμάτι της φύσης.

«Αυτό που έχω καταφέρει είναι η καλύτερη απάντηση» υποστηρίζει τονίζοντας ότι η νέα γενιά πρωταθλητών προσπαθούν, μερικές φορές όσο καλύτερα μπορούν, να συνδυάσουν τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου και την υπεράσπιση του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τιμ, φιναλίστ στο ATP Finals 2019, όταν έχασε από τον Στέφανο Τσιτσιπά, πρόκειται να ταξιδέψει αύριο για το Λονδίνο, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

Την περασμένη χρονιά ο Αυστριακός σταρ νίκησε τον Φέντερερ 7-5, 7-5, προτού νικήσει τον Τζόκοβιτς 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5), σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς. Πέρασε στους ημιτελικούς και στη συνέχεια νίκησε τον καλό φίλο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αλλά έχασε στον τελικό από τον Στέφανο Τσιτσιπά σε ένα άλλο θρίλερ τριών σετ.

«Ήταν μόνο μερικά σημεία που αποφάσισαν τον παράδεισο ή την κόλαση στο ματς με τον Τσιτσιπά» είπε ο Τιμ, ενώ, μιλώντας για την ανάρρωσή του από τον πρόσφατο τραυματισμό, τόνισε:

«Χρειάστηκαν δύο τρεις μέρες για να ανακάμψω. Τότε ξεκίνησα την προετοιμασία μου για τον τελικό στο Λονδίνο στο O2-Arena».

Ο Τιμ μαζί με τον προπονητή του Νίκολας Μασού βρισκόταν σε ένα κοντινό εστιατόριο τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη και έμεινε εκεί μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

«Ξαφνικά η ζωή σταμάτησε στην Αυστρία. Είμαι πολύ, πολύ λυπημένος» είπε ο Τιμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης