Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Monte Carlo Masters.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας το Σάββατο ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο του Ντανιέλ Έβανς με 2-0 σετ (6-2, 6-1), στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά, κι έτσι θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή (15.30) να διεκδικήσει το τρόπαιο στο διάσημο τουριστικό θέρετρο του Μονακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τελικό ο «Στεφ» θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος επικράτησε του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ με 6-3, 7-5.

Συνολικά, οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι έξι φορές στο πλαίσιο του ATP Tour , μετρώντας από τρεις νίκες. Έχουν συναντηθεί άλλη μία φορά σε τελικό, πέρυσι στο Αμβούργο, όπου ο Ρούμπλεφ επικράτησε με 6-4, 3-6, 7-5.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Τσιτσιπάς έκανε πολύ καλή εκκίνηση στο παιχνίδι και, αφού υπερασπίστηκε το σερβίς του, άρχισε την προσπάθεια για ένα γρήγορο μπρέικ. Και μπορεί να μην ήρθε αυτό στο δεύτερο game, όπου ο Έλληνας τενίστας είχε διπλό μπρέικ πόιντ, ωστόσο εν τέλει επιτεύχθηκε λίγο αργότερα, με τον «Στεφ» να φτάνει στο 3-1.

Ο… χορός των μπρέικς συνεχίστηκε, με τον Βρετανό, ο οποίος ως γνωστόν υποχρέωσε προχθές τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρώτη φετινή ήττα του, να απαντά στον Τσιτσιπά (2-3).

Εντούτοις ο «Στεφ» διατήρησε τη ψυχραιμία του και, μετά από μεγάλη μάχη στο έκτο game, αποκατέστησε την τάξη, κάνοντας το 4-2.

Με τον Έλληνα τενίστα να αγωνίζεται με συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση, την ώρα που ο αντίπαλός του έβγαζε εκνευρισμό στο κορτ, κάνοντας απανωτά λάθη στο σερβίς του, βάφτηκαν σε γαλανόλευκο φόντο και τα δύο επόμενα games.

Έτσι ο Τσιτσιπάς με νέο μπρέικ (το τρίτο στο ματς) έφτασε άνετα στο 6-2, κατακτώντας το πρώτο σετ.

Έχοντας το μομέντουμ και με τον Βρετανό να μην μπορεί να βρει απαντήσεις στο σερβις του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε το 3-1 στο δεύτερο σετ, με μπρέικ στο τέταρτο game.

Μολονότι είχε βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη του νίκη ο Τσιτσιπάς συνέχισε να έχει το πόδι πατημένο στο… γκάζι και, παίζοντας με αυτοσυγκέντρωση έκανε το 5-1 με νέο μπρέικ, κατακτώντας εν τέλει με 6-1 το δεύτερο σετ, που του χάρισε την πρόκριση στον τελικό του Monte Carlo Masters.

 

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής, No 5 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την ήττα από τον Ράφαελ Ναδάλ στο Rogers Cup 2018 και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη το 2019, θα προσπαθήσει να εκπληρώσει ένα μεγάλο του στόχο με την κατάκτηση του πρώτου ATP 1000 στην καριέρα του.

Αυτός θα είναι ο 14ος τελικός για τον Τσιτσιπά στο ATP Tour, διεκδικώντας τον 6ο και δεύτερο σημαντικότερο τίτλο του, μετά το ATP Finals το 2019.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης