Η Ναόμι Οσάκα είναι έτοιμη να παίξει στον ημιτελικό του τουρνουά του Σινσινάτι, που φέτος φιλοξενείται στη Νέα Υόρκη. Η Γιαπωνέζα τενίστρια, που είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παίξει στα ημιτελικά του Western & Southern Open, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον τραυματισμό του αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από την αστυνομία στην Κενόσα (Ουισκόνσιν), δήλωσε ότι τελικά είναι έτοιμη να παίξει στο παιχνίδι της Παρασκευής (28/8).

«Όπως γνωρίζετε, αποχώρησα από το τουρνουά χθες για να υποστηρίξω τον αγώνα ενάντια στη φυλετική αδικία και τη συνεχιζόμενη αστυνομική βία. Ήμουν (και είμαι) έτοιμη να δώσω τον αγώνα με την αντίπαλό μου», έγραψε σε δήλωσή της στον Guardian και τους New York Times. «Ωστόσο, μετά την ανακοίνωσή μου και τις εκτεταμένες διαβουλεύσεις με το WTA Women’s Circuit και την Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις (USTA), συμφώνησα να παίξω αύριο. Πρότειναν να αναβληθούν όλοι οι αγώνες μέχρι αύριο κι αυτό οδηγεί την προσοχή του κοινού στο κίνημα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το μποϊκοτάζ αυτού του ημιτελικού, εναντίον της Ελίζ Μέρτενς από το Βέλγιο, οι διοργανωτές του τουρνουά του Σινσινάτι αποφάσισαν να σταματήσουν τους αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη (27/8) και να τους επαναπρογραμματίσουν εκ νέου για αύριο, αναβάλλοντας τους τελικούς του Σαββάτου.

«Ως άθλημα, το τένις παίρνει θέση ενάντια στις φυλετικές ανισότητες και τις κοινωνικές αδικίες που έχουν για άλλη μια φορά εμφανιστεί στις ΗΠΑ. Η USTA και τα σιρκουί της ATP και της WTA αποφάσισαν να αναγνωρίσουν αυτήν τη στιγμή, σταματώντας το παιχνίδι» ανέφεραν οι διοργανωτές, εξηγώντας το κίνητρο της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης