Το δεδομένο που ισχύει αυτή τη στιγμή στον κόσμο του παγκοσμίου τένις, είναι πως τουλάχιστον μέχρι τις 13 Ιουλίου δεν θα υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα. Η πανδημία του κορωνοϊού, πλήττει σφόδρα την ανθρωπότητα και κατά συνέπεια και τον χώρο του αθλητισμού, καθώς περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια άτομα ανά την υφήλιο, παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέλλον και τις αθλητικές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα, οι διοργανωτές του Australian Open του 2021, να εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής του πρώτου Grand Slam κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές του κορυφαίου τουρνουά, που έχει προγραμματισθεί για τον ερχόμενο Ιανουάριο, επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, ανάλογα με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Επειδή το τένις -και αυτό αποτελεί πρόβλημα- είναι ένα διεθνές άθλημα, άπαντες αναρωτιούνται τι θα συμβεί εάν η κατάσταση επιλυθεί στην Αυστραλία αλλά όχι σε άλλες χώρες από τις οποίες θα προέρχονταν κάποιοι παίκτες;

Καθώς η αυστραλιανή κυβέρνηση σκοπεύει να κρατήσει τα σύνορά της κλειστά μετά τη λήξη των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το Australian Open να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών, ενώ εξετάζεται η περίπτωση καραντίνας για μερικές ημέρες, των αθλητών και των συνοδών τους, οι οποίοι θα εισέλθουν στο έδαφος της Αυστραλίας και ειδικότερα στη Μελβούρνη.

«Δεν γνωρίζουμε ποια μέτρα θα χρησιμοποιηθούν σήμερα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Και ποιά απ΄ αυτά θα πρέπει να λειτουργήσουν μεσοπρόθεσμα και ποιά μακροπρόθεσμα. Με μια τέτοια εξάρτηση από τα διεθνή ταξίδια, μελετάμε τι θα έπρεπε να κάνουμε εάν οι αθλητές πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για ορισμένο χρονικό διάστημα προτού να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στην Αυστραλία. Εάν οι μαζικές συγκεντρώσεις δεν έχουν ακόμη εγκριθεί ή είναι πολύ περιορισμένες το επόμενο έτος, εργαζόμαστε για τη δυνατότητα διοργάνωσης του τουρνουά για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Αυτά είναι μόνο δύο από τα πολλά σενάρια που πρέπει να εξετάσουμε. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε εξέλιξη. Δεν είναι σαφές ποια μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τίλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης