Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε για τον Στέφανο Τσιτσιπά (No 5) το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Rome Masters, καθώς o κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε την Κυριακή από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης με 2-0 σετ (6-0, 7-6).

Ο «Στεφ» ήταν… ωσεί παρόντας στο πρώτο σετ του τελικού του Internazionali BNL d’Italia, έχασε «χρυσή» ευκαιρία στο δεύτερο να ισοφαρίσει, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 5-2 games και ο «Νόλε» δεν συγχώρησε το λάθος του, καταφέρνοντας να διπλασιάσει τα σετ του και να πάρει τον τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η δεύτερη ήττα του Τσιτσιπά από τον Τζοκόβιτς σε τελικό, μετά την περυσινή συνάντησή τους στον καταληκτικό αγώνα του Ρολάν Γκαρός.

Ο Σέρβος κατέκτησε το τουρνουά της Ρώμης για έκτη φορά στην καριέρα του και έφτασε τους 38 τίτλους Masters.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε φουριόζος στο κορτ και έδειξε με το… καλημέρα τις άγριες διαθέσεις του.

Σπάζοντας δύο φορές το σερβίς του Τσιτσιπά ο Σέρβος προηγήθηκε γρήγορα με 3-0. Έτσι κατάφερε σημαντικό πλήγμα στο ηθικό του «Στεφ», ο οποίος έδειξε πολύ επηρεασμένος από την κακή εκκίνησή του στο ματς, υποπίπτοντας στο ένα λάθος μετά το άλλο.

Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν έριξε ταχύτητα και κατάφερε να εντείνει την πίεση του στον Τσιτσιπά, ο οποίος «συνελήφθη» από την κάμερα να φωνάζει στον εαυτό του «Παίζεις άθλια».

Ο Τζόκοβιτς έφτασε και σε τρίτο break, κατακτώντας το πρώτο σετ πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος υποστηρικτής του: με 6-0.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει την πνευματική του ισορροπία, που τόσο του έλειψε στο πρώτο και, βελτιώνοντας τα ποσοστά του, πήρε συνεχόμενους πόντους και κατάφερε να κάνει το break για το 3-1.

Ο Τσιτσιπάς έδειχνε να διαχειρίζεται πολύ καλά τα σερβίς του και, όντας μπροστά στο στα games με 5-2, σέρβιρε για το 1-1 σετ.

Εντούτοις ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Σέρβος ανέβασε στροφές και, όχι μόνο πήρε πίσω το σερβίς του, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει και σε 5-5.

Εν τέλει το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, στο οποίο ο Τζόκοβιτς με δύο μίνι break επικράτησε 7-5, λυγίζοντας την αντίσταση του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο τρόπαιο της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά (μετρά δύο στο Monte Carlo Masters).

Bίντεο από τον τελικό:

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης