Συνεπής στο ραντεβού που είχε με την ιστορία αποδείχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, πέτυχε σπουδαία νίκη την Κυριακή με 2-0 σετ (6-3, 6-3) επί του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο και πανηγύρισε τον πρώτο του Masters τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος ήταν πραγματικός… οδοστρωτήρας στο διάσημο τουριστικό θέρετρο του Μονακό, κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ρώσο, ο οποίος υποκλίθηκε στην ανωτερότητά του στον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά.

Ο Στέφανος σηκώνει τον πρώτο του τίτλο σε "1000"αρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O «Στεφ» ολοκλήρωσε τους αγώνες του στο Πριγκιπάτο χωρίς να χάσει ούτε σετ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός από το τρόπαιο, πήρε και 1.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Αυτός είναι συνολικά ο έκτος επαγγελματικός τίτλος (σε 14 τελικούς) για τον Τσιτσιπά και ο πρώτος για το 2021.

Μέχρι σήμερα, ο 22χρονος τενίστας είχε κατακτήσει τέσσερα τουρνουά της σειράς ATP 250, σε Μασσαλία (δύο φορές), Στοκχόλμη και Εστορίλ, καθώς και τον τίτλο στο τελικό τουρνουά ATP Finals του 2019, στο Λονδίνο.

Ο αγώνας

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Τσιτσιπάς, δείχνοντας από την αρχή του τελικού τις άγριες διαθέσεις του.

Ο Έλληνας τενίστας, με όπλο το πολύ καλό του σερβίς και κάνοντας break με το… καλημέρα, προηγήθηκε γρήγορα με 3-0.

 

Ο «Στεφ» συνέχισε να παίζει με συγκέντρωση, φτάνοντας με love service game στο 4-1, ενώ με τον Ρώσο να αδυνατεί να βρει λύσεις στο σερβίς του έκανε το 5-2, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, το οποίο εν τέλει έκανε δικό του με 6-3, έπειτα από 33 λεπτά αγώνα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους, με τον Έλληνα τενίστα να «χτυπάει» στο τρίτο game, όπου «έσβησε» τριπλό μπρέικ πόιντ του Ρούμπλεφ, καταφέρνοντας να κάνει το μπρέικ και να πάρει το προβάδισμα με 2-1.

 

Ο Τσιτσιπάς παρουσιάζοντας μεγάλο πλουραρισμό στο παιχνίδι του και αποφεύγοντας τα «εύκολα» λάθη, έκανε το 3-1 με love service game, ενώ συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο κορτ, φτάνοντας στο 5-3, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός του στο δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικός και τον ζόρισε ιδιαίτερα στο όγδοο game.

Με την πλάστιγγα του ματς να έχει γείρει ολοκληρωτικά πια και τον Ρούμπλεφ να έχει πετάξει… λευκή πετσέτα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με νέο μπρέικ έκανε το 6-3, κατακτώντας έτσι τον πρώτο Masters τίτλο της καριέρας του.

Ήταν ο δεύτερος τελικός μεταξύ των δύο παικτών, με τον Τσιτσιπά να παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα του πέρυσι στο Αμβούργο και ταυτόχρονα να παίρνει το «πάνω χέρι» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (4-3).

 

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης