Στα προημιτελικά του Australian Open βρίσκεται για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μετά από ένα ματς-θρίλερ, διάρκειας τριών ωρών και 23 λεπτών, ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε δύο φορές από εις βάρος του σκορ και νίκησε τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ με 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4 για να περάσει στην οκτάδα.

O Στέφανος θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Γιανίκ Σίνερ. Ο 20χρονος Ιταλός (No 10) έφτασε στην οκτάδα για πρώτη φορά νικώντας με 7-6(3), 6-3, 6-4 τον Άλεξ ντε Μινόρ, σε δύο ώρες και 35 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες προσπάθησαν να υπερασπιστούν το σερβίς τους, και έτσι έφτασαν στο 3-3. Στο έβδομο όμως γκέιμ ο Αμερικανός κατάφερε να κάνει το μπρέικ και να προηγηθεί 4-3. Αυτό ήταν και το κρίσιμο σημείο, καθώς στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να απαντήσει. Έτσι, ο Φριτζ έφτασε στο 6-4 και προηγήθηκε 1-0 στα σετ.

Το κλειστό παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Η προτεραιότητα για τους δύο τενίστες παρέμεινε η προάσπιση του σερβίς, και έτσι το παιχνίδι έφτασε στο 4-4. Στο ένατο γκέιμ ο Τσιτσιπάς σέρβιρε και έφτασε στο 5-4, ενώ έκλεισε το σετ με μπρέικ! Έτσι, με 6-4 πλήρωσε τον Φριτζ με το ίδιο νόμισμα και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το ίδιο μοτίβο σχηματίστηκε και στο τρίτο σετ. Ο Φριτζ πέτυχε το μπρέικ πόιντ και, τελικά, ήταν αυτός που ανέκτησε το προβάδισμα. Μετά τα έξι πρώτα γκέιμς οι δύο τενίστες ήταν ισόπαλοι 3-3, ωστόσο ο Αμερικανός προηγήθηκε και απέκτησε αβαντάζ. Με το δικό του σερβίς έφτασε στο 5-3 και, τελικά, προηγήθηκε 2-1 με 6-4 στα γκέιμς.

Ο Στέφανος κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο τέταρτο σετ με τον γνώριμο τρόπο του αγώνα. Ένα μπρέικ έφτασε στον Τσιτσιπά, ο οποίος μετά το 3-3 προηγήθηκε 4-3 με το δικό του σερβίς. Στη συνέχεια πέτυχε το μπρέικ και έφτασε στο 5-3, ενώ με δικό του σερβίς έφτασε στο 6-3 και ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ.

Ο επίλογος δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός σε σχέση με τη ροή του αγώνα. Για πέμπτη φορά στον αγώνα ένα μπρέικ ήταν αρκετό για να κρίνει την τελική νίκη. Αυτό το πέτυχε ο Τσιτσιπάς με το σκορ στο 4-4, και έτσι προηγήθηκε με 5-4. Στον επίλογο σέρβιρε και κατάφερε να φτάσει στο 6-4, ξεκλειδώνοντας το κλειστό ματς για να φτάσει στην πρόκριση με 3-2 σετ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης