Η Γαλλία άνοιξε το κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί την Ολυμπιακή σημαία τη Δευτέρα (9/8), με την διοργανώτρια των επόμενων Θερινών Αγώνων του 2024 να υπόσχεται να κάνει το αθλητικό θέαμα ανοιχτό σε όλο τον κόσμο, μετά την πανδημία Covid-19 που έπληξε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και οι οποίοι διεξήχθησαν χωρίς την παρουσία θεατών.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, κυμάτισε τη σημαία που της παρέδωσαν στο Τόκιο στην τελετή παράδοσης, κατά την έξοδό της από το αεροσκάφος επιστρέφοντας στη γαλλική πρωτεύουσα, με μερικούς από τους τελευταίους αθλητές της χώρας που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα είναι κάτι πολύ θετικό για τη χώρα μας. Έρχονται σε μια καλή στιγμή. Το Παρίσι έχει πάρει πολλά μαθήματα από την εμπειρία του Τόκιο», είπε η Αν Ινταλγκό στους δημοσιογράφους.

«Θέλουμε να βρούμε τρόπους για να ανοίξουμε τους Αγώνες στον κόσμο», δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού, Τόνι Εστανγκέ. «Η εστίασή μας είναι να βγάλουμε τον αθλητισμό από τους παραδοσιακούς χώρους και να τον φέρουμε κοντά στον κόσμο. Πρέπει να εξισορροπήσουμε την παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων με τη δημιουργικότητα και την καινοτομία», πρόσθεσε πρόσθεσε ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του κανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης