Το μίτινγκ του Diamond League, που αρχικά είχε… μεταφερθεί στη Νάπολη, θα διεξαχθεί τελικά στη… φυσική του έδρα, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού, θα φιλοξενηθεί στη Ρώμη.

Ο αγώνας της σειράς όπου συναντιούνται οι κορυφαίοι πρωταθλητές του πλανήτη φέρει το όνομα του θρυλικού Ιταλού σπρίντερ Πιέτρο Μενέα και θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Σεπτεμβρίου στην «αιώνια πόλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όχι όμως στο Ολυμπιακό στάδιο, αλλά στο «Stade des Marbres», το μικρό γήπεδο που περιβάλλεται από 64 μαρμάρινα αγάλματα και στο οποίο οι αθλητές συνήθως έκαναν προπόνηση και προθέρμανση, όταν το διεθνές μίτινγκ φιλοξενούνταν στο μεγαλοπρεπές «Olympico».

Οι διοργανωτές του μίτινγκ «Πιέτρο Μενέα» είχαν αλλάξει πόλη διεξαγωγής, λόγω του EURO 2020, που τελικά ανεβλήθη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς στο Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης υπήρχε προγραμματισμένος αγώνας για την κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση.

«Θα είναι το “Χρυσό Γκαλά” των Ιταλών, η πιο όμορφη βιτρίνα τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχουν και ξένοι πρωταθλητές» δήλωσε ο Άλφιο Γκόμι, πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, προσθέτοντας πως το διεθνές μίτινγκ θα μπορούσε να γίνει παρουσία θεατών: «Δεν σκεφτόμαστε κλειστές, αλλά ανοιχτές θύρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης