Mε προορισμό το Κατάρ αναχώρησε σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος την Παρασκευή 15 Μαΐου θα συμμετάσχει στο διεθνές μίτινγκ στίβου της Ντόχα, με το οποίο ανοίγει η φετινή σειρά αγώνων Ντάιαμοντ Λιγκ της IAAF.

Ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής αναμένεται και φέτος να είναι ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές και ένας από τους διεκδικητές του διαμαντιού. Τις δύο προηγούμενες χρονιές ο Φιλιππίδης κατέλαβε την δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία, πίσω από το αδιαφιλονίκητο φαβορί, τον Ρενό Λαβιλενί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος, ο οποίος θα κάνει τον πρώτο αγώνα του στο Γιουτζίν, καθώς την περασμένη Κυριακή τραυματίστηκε, παραμένει και φέτος το μεγάλο όνομα, όχι μόνο του αγωνίσματος, αλλά και της διοργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά ο Φιλιππίδης, ως ένας από τους σταθερότερους και πιο αξιόπιστους επικοντιστές του πλανήτη, θα επιδιώξει να κάνει την μεγάλη υπέρβαση.

Στον αγώνα της Παρασκευής ξεχωρίζει ακόμη ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τα 5,64μ στην πλατεία Συντάγματος, ο Γερμανός Ολυμπιονίκης, Ράφαελ Χολτσντέπε, αλλά και ο Γερμανός Κάρλο Πεχ, ο οποίος στο Athens Street Pole Vault σημείωσε 5,54μ, όσο και το ατομικό ρεκόρ του στον ανοιχτό.

Για τον Φιλιππίδη, ο αγώνας στην Ντόχα θα είναι ο τρίτος στη σεζόν. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε τα 5,40μ στην Ιαπωνία και ανέβηκε στα 5,54μ το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος, ενώ μετά την Ντόχα θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 22 του μηνός στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης