Στα βάση της επέστρεψε τη Δευτέρα η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, όπου ο ελληνικός στίβος πανηγύρισε την κατάκτηση δύο μεταλλίων.

Τα δέκα από τα 11 μέλη της αποστολής -η Στεφανίδη αναχώρησε για ΗΠΑ- και οι προπονητές τους επέστρεψαν στην βάση τους ύστερα από ένα έντονο αγωνιστικά τετραήμερο, στη διάρκεια του οποίου κατάφεραν να σημειώσουν εξαιρετικές εμφανίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντώνης Μάστορας όπως ήταν φυσιολογικό τράβηξε την προσοχή, εξαιτίας του ασημένιου μεταλλίου, που κατέκτησε στο ύψος. «Ήταν ένας καλός αγώνα τον οποίο χάρηκα, ωστόσο θα μπορούσα να είχα κάνει το 2.34μ και να είχα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Ήθελα και μπορούσα να κατακτήσω το χρυσό», είπε αρχικά ο Μάστορας και συμπλήρωσε:

«Στο 2.19μ μου άνοιξε το παπούτσι. Στο πρώτο άλμα στα 2.31μ η τρύπα ήταν τόσο μεγάλη, που βγήκε το δάκτυλο έξω. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, απλώς συνέχισα». Αναφορικά με τον προκριματικό είπε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στον οποίο λειτούργησα σωστά. Ευτυχώς ξέραμε από πριν πως ο αγώνας θα έφτανε τις τρεις ώρες κι έτσι προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα σνακ και υγρά, που θα μας κράταγαν. Τώρα θα ξεκουραστώ για δύο με τρεις μέρες και έπειτα θα ξεκινήσω και πάλι προπόνηση».

Για την εμφάνισή του στον τελικό του επί κοντώ μίλησε ο Κώστας Φιλιππίδης. «Είμαι ικανοποιημένος από το πώς πήγε ο αγώνας. Κατάφερα να ξεπεράσω τα 5.75μ και να αναγκάσω τους αντιπάλους μου να ανεβάσουν ύψη. Έχασα από αθλητές που φέτος πήδησαν ψηλά και άφησα πίσω μου, άλλους που δεν πήγαν στην Πράγα όσο καλά είχαν πάει στους προηγούμενους αγώνες τους, είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, που τις επόμενες μέρες θα ξεκουραστεί κι έπειτα θα επιστρέψει στις προπονήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ανάσα από το βάθρο των νικητών βρέθηκε ο Λούης Τσάτουμας, που ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση στον τελικό του μήκους. «Σίγουρα θα μπορούσα να είχα ανέβει στο βάθρο. Στον αθλητισμό όλα είναι πιθανά. Το πάλεψα, το κυνήγησα μέχρι τέλους και αυτό με ικανοποιεί. Έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση», είπε ο έμπειρος άλτης, που το 2007 υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Βασιλικού έφτασε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Μπέρμιγχαμ.

Χαμογελαστός και ήρεμος εμφανίστηκε ο Κώστας Δουβαλίδης, που έχει μόνο ένα παράπονο για την εμφάνισή του στην Πράγα. «Θα ήθελε στον ημιτελικό των 60μ εμπ. να τρέξω κάτω από 7.60. Αυτό μόνο. Κατά τα άλλα ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, η οποία εξελίχθηκε πολύ καλά για εμένα».

«Η μοναδική φορά που έκανα άκυρη εκκίνηση πρέπει να ήταν το 2002. Πραγματικά δεν πίστεψα ότι έφυγα νωρίτερα, απλώς, τα μηχανήματα είναι τόσο ευαίσθητα, που κάτι αντιλήφθηκαν. Σε κάθε περίπτωση αυτοί είναι οι κανόνες. Θα μπορούσα να είχα τρέξει γρήγορα και να περάσω στον ημιτελικό», είπε η Γεωργία Κοκλώνη.

Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία χάρισαν από μία ανθοδέσμη στον καθένα από τους αθλητές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης