Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με ευκολία, 3-0 σετ του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Ένας αποφασισμένος και πολύ σταθερός Στέφανος, εξασφάλισε για δεύτερη σερί χρονιά την παρουσία του στα προημιτελικά του γαλλικού γκραν σλαμ, επικρατώντας με 6-3, 6-2, 7-5 στο ματς του 4ου γύρου. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σους «8» θα έχει μεγάλη μάχη με τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο. 2 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ (6-2, 6-1, 7-5) του Κριστιάν Γκάριν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με φόρα στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ισπανό. Ο Έλληνας τενίστας με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ κέρδισε τα πρώτα τρία γκέιμς και έφτασε γρήγορα στο 3-0 αποκτώντας αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια ο Καρένιο Μπούστα ισορρόπησε την κατάσταση, ωστόσο ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και με 6-3 κέρδισε το πρώτο σετ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο του «Tsitsifast». Δύο μπρέικ και ακόμα δύο κερδισμένα γκέιμς έφεραν το 4-0 και έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση του Στέφανου.Τελικά το 2-0 δεν άργησε να έρθει με τον Τσιτσιπά να φτάνει εύκολα στο 6-2.

 

Στο τρίτο σετ ο Καρένιο Μπούστα αντέδρασε προσωρινά. Ο Ισπανός με δύο δικά του νικηφόρα σέρβις γκέιμς και ένα ενδιάμεσα μπρέικ προηγήθηκε 3-0, όμως το προβάδισμα εξανεμίστηκε άμεσα. Ο Τσιτσιπάς με τον ίδιο τρόπο απάντησε με δικό του μπρέικ και έφτασε στο 4-4. Με νέο μπρέικ ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έφτασε στο 6-5 και έκλεισε τον αγώνα με 7-5 και 3-0 σετ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης