Σκοποβολή: «Χάλκινη» η Ελλάδα στο Ομαδικό Σκητ Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, 22:57
Σκοποβολή: «Χάλκινη» η Ελλάδα στο Ομαδικό Σκητ Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μια ακόμη διάκριση για την Ελληνική σκοποβολή ήρθε στη Λάρνακα της Κύπρου. Οι έφηβοι της Εθνικής Ομάδας Σκητ, Γεροχρήστος Παναγιώτης, Καββαδίας Χρήστος και Φραντζεσκάκης Νικόλαος, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στον προκριματικό του αγωνίσματος οι Έλληνες αθλητές κατέλαβαν την τρίτη θέση με 204 επιτυχίες. Με το ίδιο σκορ και στην ίδια θέση τερμάτισε η ομάδα της Τσεχίας. Έτσι οι δύο αυτές ομάδες προκρίθηκαν στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Ακολούθησε μεταξύ τους αγώνας για την κατάρριψη της ισοπαλίας και τη σειρά με την οποία θα αγωνίζονταν στον αγώνα για το μετάλλιο. Οι Έλληνες επικράτησαν και ξεκίνησαν πρώτοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας έχασε την ευκαιρία να αγωνισθεί στον τελικό για το χρυσό μόλις για έναν βαθμό! Η ομάδα της Γερμανίας πέρασε με σκορ 205.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα (2-0). Ανάλογη πορεία είχε και στη συνέχεια κάνοντας το σκορ 4-0. Στην τρίτη σειρά επικράτησαν οι Τσέχοι και το σκορ διαμορφώθηκε στο 4-2.

Απόλυτα εύστοχοι στη συνέχεια οι Έλληνες σκοπευτές, έφθασαν πρώτοι τους έξι βαθμούς και με 6-2 κατέκτησαν την τρίτη θέση στο βάθρο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, 22:59