Συγκινητικό «αντίο» σε Παπαδόπουλο και Μητρόπουλο από την ομάδα πόλο του Απόλλωνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 17:21
Συγκινητικό «αντίο» σε Παπαδόπουλο και Μητρόπουλο από την ομάδα πόλο του Απόλλωνα

Δύο πολίστες με σημαντική συνεισφορά στην άνοδο και καταξίωσή του στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, αποχαιρετά σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Διονύση Μητρόπουλο, οι οποίοι αποφάσισαν να «κρεμάσουν το σκουφάκι τους» μετά από πολυετή καριέρα στις ελληνικές πισίνες.

Αμφότεροι εντάχθηκαν στο δυναμικό της «αμφίβιας ταξιαρχίας» το καλοκαίρι του 2016, όταν ακόμη η ομάδα έπαιζε στην Α2, και συνέβαλαν σημαντικά στην μετέπειτα πορεία του Απόλλωνα.

«Πίστεψαν και ταυτίστηκαν τότε με το όραμα της ανόδου και ακολούθως της καθιέρωσης στη μεγάλη κατηγορία, είχαν τεράστια συμβολή στο να συμβούν αμφότερα κι αναμφισβήτητα είναι βασικά στελέχη της συνεχούς ανοδικής πορείας της ομάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο αθηναϊκός σύλλογος και συμπληρώνει:

«Ο 38χρονος σήμερα Γιώργος Παπαδόπουλος, από τη στιγμή που πριν από τρία χρόνια φόρεσε το περιβραχιόνιο, αποτέλεσε τον ορισμό του αρχηγού! Δέθηκε με την κερκίδα και ήταν ο καθοδηγητής κι εμψυχωτής των συμπαικτών του, ο παίκτης που -όπως λέει χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Κατρουζανάκης- θα «ήθελε κάθε προπονητής στην ομάδα του». Με την ικανότητά του να παίζει σε όλες τις θέσεις προσέφερε ως περιφερειακός, φουνταριστός, ακόμη και ως αμυντικός, ξεχωρίζοντας με την απόδοσή του μέσα στην πισίνα. Κατάλαβε γρήγορα τι εστί Απόλλων Σμύρνης, την ιστορία που «κουβαλά» ο Σύλλογος και φρόντιζε να μεταλαμπαδεύει αυτή τη γνώση στους συμπαίκτες του. Ο Γιώργος, ο αρχηγός της ομάδας στην τριετία της στη μεγάλη κατηγορία, όταν και πήρε το περιβραχιόνιο από τον Δημήτρη Τσίκλο, αγάπησε και αγαπήθηκε από τον Απόλλωνα. Θα είναι πάντα ένας μέλος του.

Ο Διονύσης Μητρόπουλος αποφάσισε κι εκείνος στα 39 του χρόνια να κρεμάσει αυτό το καλοκαίρι το σκουφάκι του. Ο πολύπειρος αμυντικός, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ο αρχηγός παρά τω αρχηγώ κι άφησε το στίγμα του, τόσο το αγωνιστικό όσο και της προσωπικότητάς του στον Απόλλωνα. Ήταν εκείνος που πέραν της πολύτιμης προσφοράς του εντός της πισίνας, μπορούσε απλά με μία ατάκα να σπάσει τον... πάγο, να κάνει άπαντες να λυθούν στα γέλια, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία οικογενειακού κλίματος. Έννοιας ταυτόσημης με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και ο Διονύσης είναι αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας.

Γιώργο και Διονύση από καρδιάς ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα προσφέρατε στον Απόλλωνα!!!!!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 17:24