Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε το Σάββατο με 2-0 σετ (6-4, 7-5) της Ίγκα Σφιόντεκ και πήρε πανάξια την πρόκριση στον τελικό του Ostrava Open, όπου την Κυριακή θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (No 12) στον τελικό θα τεθεί αντιμέτωπη το μεσημέρι της Κυριακής (15.30, Cosmote Sport 9) με την Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 30), καθώς η 25χρονη Εσθονή επικράτησε άνετα ( 6-0, 6-4) στον άλλο ημιτελικό της Τσέχας, Πέτρα Κβίτοβα (Νο10).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα μετά τη νίκη της Κονταβέιτ στον άλλο ημιτελικό η Μαρία κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα της να «αναρριχηθεί» στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε περίπτωση δε, που κατακτήσει το τρόπαιο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα βρεθεί στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Aυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη της Σάκκαρη επί της Σβιάτεκ, την οποία είχε κερδίσει και στα προημιτελικά του Roland Garros τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αυτή ήταν η 7η νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτρια και η 34η συνολικά νίκη της στη χρονιά (34-15). 

Μετά το τέλος του νικηφόρου ημιτελικού η Σάκκαρη δήλωσε: «Δεν επαναπαύτηκα παρά το προβάδισμα. Ήξερα πως αντιμετώπιζα μία από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Ήμουν έτοιμη για ένα σκληρό ματς και ένα σκληρό 2ο σετ. 

Συνολικά πιστεύω πως ήμουν καλή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ήταν πολύ καλό το παιχνίδι μου».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης