Μία πρόκριση-άθλο πανηγύρισε την Τετάρτη η Μαρία Σάκκαρη στο Miami Open. Η Ελληνίδα τενίστρια, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Ναόμι Οσάκα, κατάφερε να επικρατήσει με 6-0, 6-4 της Γιαπωνέζας, παίρνοντας έτσι πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «4» του τουρνουά!

Η Μαρία, η οποία με αυτήν τη μεγαλειώδη νίκη της θα επιστρέψει στο Top-20, περιμένει πλέον να μάθει την αντίπαλο της στα ημιτελικά, που θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στην Μπιάνκα Αντρεέσκου (Καναδάς) και τη Σάρα Σορίμπες Τόρμο (Ισπανία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτυχία της Σάκκαρη είναι απίστευτη, αν αναλογιστεί κάποιος ότι παραχώρησε μόλις τέσσερα γκέιμς απέναντι σε μια αθλήτρια κορυφαίου επιπέδου και κάτοχο τεσσάρων τίτλων Γκραν Σλαμ, η οποία είχε να ηττηθεί από τις 20 Φεβρουαρίου 2020, μετρώντας 23 σερί νίκες.

 

Mε τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε break με το… καλημέρα, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις της, ενώ, υπερασπιζόμενη το σερβίς της, έφτασε στο 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνίδα αθλήτρια, παίζοντας αρκετά επιθετικά και έχοντας σύμμαχο τον άνεμο, κατάφερε να κάνει και δεύτερο break, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της (3-0).

Με την Οσάκα να δείχνει σαφώς αιφνιδιασμένη από το εκρηκτικό ξεκίνημα της Μαρίας, υποπίπτοντας σε αρκετά αβίαστα λάθη, η πρωταθλήτριά μας έκανε δικό της και το τέταρτο game με love service game.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν απόλυτη κυριάρχος στο κορτ, παίζοντας με αυτοσυγκεντρωση και με επιστροφές για σεμινάριο.

Την ίδια ώρα η Οσάκα των 12 αβίαστων λαθών και των… 0 winners, αδυνατούσε να βρει ρυθμό και είδε την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει στο 5-0, πριν τελικά κατακτήσει το πρώτο σετ, μετά από 21 μόλις λεπτά αγώνα!

 

Στο δεύτερο σετ η Οσάκα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, βελτιώθηκε στο σερβίς της και αυξάνοντας την πίεσή της προς την Σάκκαρη κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 με το πρώτο της break στο παιχνίδι.

Με το μομέντουμ να φαίνεται ότι έχει αλλάξει… στρατόπεδο, η Γιαπωνέζα έκανε το 3-0. Εντούτοις υπολόγιζε χωρίς τη… Σάκκαρη, η οποία με εκπληκτικό μπάκχαντ μείωσε αρχικά σε 1-3, για να ξεκινήσει νέα… παράσταση μετά το 1-4, που εν ριπή οφθαμού μετατράπηκε σε 4-4.

Αμέσως μετά ακολούθησε μπρέικ στο σερβίς της Οσάκα και ο έλεγχος πέρασε στα χέρια της. Πλέον δεν είχε παρά να κρατήσει το σερβίς της, κάτι που πέτυχε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Πως να είχε άλλωστε με την κατάσταση υπέρ της, όταν στο προηγούμενο παιχνίδι, απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα, πέτυχε να «σβήσει» έξι ματς πόιντ πριν κατακτήσει τη νίκη…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης