Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται οι φορείς και ο Δήμος στο Ρέθυμνο, λίγες μέρες πριν ακουστεί το σφύριγμα για την έναρξη του 6ου Λαϊκού Γύρου Πόλης Ρεθύμνου, το πρωί της 17ης Μαΐου.

Για άλλη μία χρονιά, ο Δήμος Ρεθύμνου από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης στοχεύουν στην ενεργοποίηση όλων των δημοτών, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα της ανάγκης άθλησης του σύγχρονου ανθρώπου, οι συνθήκες διαβίωσης του οποίου τον καλούν να προσέχει και να βελτιώνει συνεχώς τόσο τη φυσική κατάσταση, όσο και την ψυχική του υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ολόκληρη πόλη, την ερχόμενη Κυριακή, θα κατακλυστεί από άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, κινητοποιώντας ο δήμος ακόμα και τους τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στο Ρέθυμνο. Το επίκεντρο της διοργάνωσης θα είναι η πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, με αφετηρία και τερματισμό των αθλητικών διαδρομών με μουσική κάλυψη και πολλές εκπλήξεις για όλους τους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:00 π.μ. θα γίνει η εκκίνηση των 10.000μ για αθλητές (άνδρες-γυναίκες) άνω των 18 ετών. Στις 10:15 π.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας των 1.000μ. για παιδιά (αγόρια-κορίτσια) από 7 έως 14 ετών. Στις 10:30 π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση στον συμμετοχικό αγώνα 3.650μ., όπου δεν θα υπάρξει κατάταξη αλλά η συμμετοχή όσων πολιτών επιθυμούν, με τον δικό τους τρόπο, τρέχοντας, βαδίζοντας ή περπατώντας. Έτσι, δίδεται η δυνατότητα στη συγκεκριμένη διαδρομή να λάβουν μέρος άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρικά καρότσια, καθώς και μητέρες με παιδικά καρότσια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα.

Ο Δήμος Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στις οποίες θα προβεί για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων, ανέφερε: «Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση των πολιτών σε τυχόν περιορισμό της μετακίνησης με τροχοφόρα οχήματα για την ασφάλεια των αθλητών και όλων των συμμετεχόντων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης