Ρεπορτάζ: Ανδρέας Αθανασούλης

Έτρεξε, κέρδισε, αλλά έχασε τα μόρια που δικαιούνται οι πρωταθλητές! Ο λόγος για την Αναστασία Αντωνοπούλου, η οποία αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κορασίδων και κατέκτησε την 1η θέση στα 5 χιλ. βάδην.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα, αν και Παγκορασίδα (σ.σ.: μικρότερη ηλικιακά), έπιασε χρόνο που της άνοιξε τον δρόμο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ χάρισε στον Ίκαρο Νέας Ιωνίας – στον οποίο ανήκει – και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο. Η Αναστασία Αντωνοπούλου, ενώ κατέκτησε με την αξία της και τον ιδρώτα της την πρωτιά, δεν έχει τη δυνατότητα να… μεταφράσει σε μόρια εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων το επίτευγμά της, διότι ο Ίκαρος δεν έχει εξασφαλίσει την «ειδική αθλητική αναγνώριση».

Πρόκειται για μία πιστοποίηση που δίνεται στους συλλόγους οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις. Στους συλλόγους, δηλαδή, που είναι νόμιμοι και αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ.

H Αναστασία Αντωνοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας της Αναστασίας, Γιώργος Αντωνόπουλος, μίλησε στο zougla.gr για το πρόβλημα της κόρης του και κατ’ επέκταση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ίκαρος. «Στην ουσία μάς διώχνουν» είπε χαρακτηριστικά. 

 

Ψάχνει… στέγη για να πάρει ειδική αθλητική αναγνώριση

Ο Ίκαρος Νέας Ιωνίας, αν και έχει συγκροτήσει νόμιμο διοικητικό συμβούλιο και καταστατικό, συμμετέχει κανονικά στις επίσημες διοργανώσεις της ομοσπονδίας του στίβου και φυσικά έχει στις τάξεις του εν ενεργεία αθλητές, πρωταθλητές και προπονητές, δεν έχει πάρει την ειδική αθλητική αναγνώριση, καθώς δεν διαθέτει έδρα!

Όπως καταγγέλλουν οι επικεφαλής του σωματείου, ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεν παραχωρεί χώρο στο γήπεδο της πόλης, επικαλούμενος λόγους συμφόρησης, ενώ την ίδια στιγμή ο έτερος, αλλά και παλαιότερος σύλλογος, η Ανατολή, διαθέτει πέντε χώρους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ίκαρος «γεννήθηκε» μέσα από την Ανατολή, καθώς μία μερίδα γονέων αποφάσισε να αποσχιστεί και να δημιουργήσει το νέο σωματείο.

Από τότε, Δ.Σ., προπονητές και αθλητές με τα διακριτικά του Ικάρου μπαίνουν στο γήπεδο και κάνουν προπόνηση μαζί με τους δημότες, καθώς ούτε ώρες για προπόνηση διαθέτουν ούτε και αποδυτήρια.

O Γ.Σ. Ίκαρος Νέας Ιωνίας, παρότι μετράει δύο χρόνια… άστεγης λειτουργίας από την ίδρυσή του, έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, ενώ τελευταία σημείωσε άνοδο 100 θέσεων στη διασυλλογική βαθμολογία του ΣΕΓΑΣ.

Οι προπονήσεις του συλλόγου, που αριθμεί 120 αθλητές, πραγματοποιούνται στο στάδιο της Νέας Ιωνίας, ενώ τα γραφεία… φιλοξενούνται σε ένα πτυσσόμενο τραπέζι και δύο-τρεις πλαστικές καρέκλες.

Ο πρόεδρος του Ικάρου Χάρης Σαλμάς στάθηκε στο ζήτημα της «ειδικής αθλητικής αναγνώρισης» και εξήγησε το πρόβλημα με το παραχωρητήριο του γηπέδου. Ακούστε τι είπε στο zougla.gr:

 

Η θέση του Ίκαρου Νέας Ιωνίας στην βαθμολογία του ΣΕΓΑΣ

Ο πάγκος χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια

Τα γραφεία του Ικάρου!

Ανάλογα γραφεία με το σύλλογο της Ανατολής ζητεί να αποκτήσει ο Ίκαρος

Το πρόβλημα παραμένει

Με το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή τη μη στέγαση του Ικάρου, είχε ασχοληθεί το zougla.gr και πέρυσι. Στις 27 Αυγούστου 2018, δεκαπέντε ολόκληρους μήνες πριν, με τίτλο «Ίκαρος Νέας Ιωνίας: Καταγγέλλει ότι Δήμος δεν του δίνει άδεια για τη χρησιμοποίηση του Σταδίου» η ιστοσελίδα μας έκανε ρεπορτάζ αναδεικνύοντας το εν λόγω ζήτημα.

Τιμωρία στα ταλέντα

Η εύρεση χώρου για να χρησιμοποιήσει ως γραφείο ο Ίκαρος αποτελεί πλέον ζήτημα που έχει κάνει αίσθηση, καθώς οι επικεφαλής της ομάδας της Νέας Ιωνίας καταγγέλλουν ότι στο ίδιο στάδιο φιλοξενούνται γραφεία εργαζομένων του δήμου, ενώ η δημοτική αρχή πριν από τις τελευταίες εκλογές έβγαλε και παραχωρητήριο για να φιλοξενηθεί στον χώρο αγώνας κρίκετ!

Το πρόβλημα του άστεγου Ικάρου απαιτεί λύση, καθώς δεν θα αργήσει να έρθει ο καιρός που κάποια άλλη αθλήτρια ή κάποιος άλλος αθλητής δεν θα μπορέσει να κατοχυρώσει τα μόρια που θα κερδίσει με τις επιδόσεις του.

Η αδικία που υφίσταται ο Ίκαρος ξεκινάει από την Πολιτεία που δεν δίνει χώρο στο γήπεδο και καταλήγει στην ίδια την Πολιτεία που ζητεί έγγραφα προκειμένου να πιστώσει στους μελλοντικούς πρωταθλητές μας τα μόρια που κατέκτησαν!

Το αποτέλεσμα είναι να τιμωρείται μία αθλήτρια με προσόντα και προοπτική, καθώς ο Ίκαρος έμαθε να ζει με το υπάρχον καθεστώς. Όπως διατείνονται οι εκπρόσωποί του, θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ελπίδα να αποκτήσει και την ειδική αθλητική αναγνώριση. Οπότε η κόντρα ανάμεσα στην Ανατολή και τον Ίκαρο με τις προεκτάσεις που έχει εντός του Δήμου Νέας Ιωνίας έχει μόνο παράπλευρες απώλειες. Τους ίδιους τους εκκολαπτόμενους πρωταθλητές.

Έπειτα από σχεδόν ενάμιση χρόνο και με τον δήμο να έχει αλλάξει χέρια το ζήτημα παραμένει το ίδιο. Βέβαια, η θέση του δήμου ότι «δεν υπάρχει χώρος» παραμένει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης