Ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στην τετράδα του Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση βρίσκεται ο Πανιώνιος. Με τον κόσμο τους να δίνει για άλλη μία φορά την ώθηση, μετατρέποντας το κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης σε καμίνι, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 10-5 της Οραντέα στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης και θα πάνε με την προίκα των πέντε γκολ στη ρεβάνς, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες (8/2) στη Ρουμανία.

Ο Πανιώνιος πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, με όπλο την καλή του άμυνα, αλλά έμοιαζε να βιάζεται να αποκτήσει διαφορά, με συνέπεια κάποιες τραβηγμένες επιλογές στην επίθεση, που επέτρεψαν στην Οραντέα να παραμείνει σε απόσταση 1-2 τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο μακρινά σουτ του Καλαϊτζή και του Γκιουβέτση ξεκόλλησαν επιθετικά τους γηπεδούχους, που ξέφυγαν 7-3 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου και έχασαν ευκαιρίες να ανοίξουν ακόμη περισσότερο την ψαλίδα. Οι Ρουμάνοι βρήκαν ένα γκολ με τον Σάμπο μετά από 15 άγονα λεπτά, αλλά ο Γιάννης Παπάκος (κορυφαίος του ματς μαζί με τον τερματοφύλακα Κώστα Λιμαράκη) απάντησε και με Γκιουβέτση και Κοπελιάδη ο Πανιώνιος έφτασε ακόμη και στο +6, πριν μειώσει στην εκπνοή ο Νεγκρεάν.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-0, 3-2

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάτζε, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 3, Γούνας 1, Κατραούρας, Καπετανάκης 2, Αναγνώστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οραντέα (Τσιπριάν Τσιμπιάνου/Κρίστιαν Σάντορ): Τικ, Ασάνοβιτς, Νεγκρεάν 2, Γκεόργκε 1, Σάμπο 2, Ιλίσιε, Λούντσαν, Ντραγκομιρέσκου, Κολοντρόβσκι, Βάντσικ, Τσενκ, Ρέμες, Γκάβρις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης