Με εξαιρετικά κρίσιμες αναμετρήσεις για τις ελληνικές ομάδες, επαναρχίζει το Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών, μετά τη διακοπή για τα προκριματικά του World Cup. Για τη Βουλιαγμένη, η αναμέτρηση με τη Γιάντραν Σπλιτ στην Κροατία, την Τετάρτη 22/3 (20:00), είναι απλά ένας… τελικός πρόκρισης στο final-8 του Βελιγραδίου, ενώ την ίδια ημέρα και ώρα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα, στο ντέρμπι κορυφής του Α΄ ομίλου.

Η νίκη της Γιάντραν επί της Ραντνίτσκι στο Κραγκούγεβατς, την προηγούμενη αγωνιστική, άφησε τους Σέρβους πίσω στη μάχη για την προνομιούχο τέταρτη θέση και μετέτρεψε το ματς της Βουλιαγμένης στο Σπλιτ σε αγώνα «δίχως αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΝΟΒ έχει προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της αντιπάλου του και με νίκη ουσιαστικά «κλειδώνει» την πρόκριση στην τελική φάση, ενώ και με ισοπαλία διατηρεί τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς θα έχει το +3 και το «πάνω χέρι» σε περίπτωση ισοβαθμίας (δεδομένης της νίκης του με 13-12 στη Βάρη, στον πρώτο γύρο).

Αντίθετα, αν η κροατική ομάδα νικήσει, και πολύ περισσότερο αν εξασφαλίσει διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων, θα γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τέταρτη θέση, αφού τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές έχει δύο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια (με Ανόβερο εντός και Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία) και η Βουλιαγμένη είναι σχεδόν απίθανο να μαζέψει περισσότερους από έξι βαθμούς στα υπόλοιπα ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα του πρώτου γύρου η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε προηγηθεί με διαφορά τριών τερμάτων, αλλά στο τέλος οι Κροάτες μείωσαν στο γκολ και αυτό είναι κάτι που τελικά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι στο Σπλιτ θα διευθύνουν ο Ιταλός Αλεσάντρο Σεβέρο και ο Γερμανός Χέντρικ Σοπ.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, δεν έχει πρόβλημα πρόκρισης στο final-8 (ανάλογα με τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής, ενδέχεται να εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή του στην τελική φάση), όμως απέναντι στην Μπαρτσελονέτα παίζει το τελευταίο χαρτί του για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Οι πρωταθλητές Ισπανίας, μετά τη νίκη τους στον Πειραιά τον Ιανουάριο (9-7), «άλωσαν» την προηγούμενη αγωνιστική και την έδρα της Προ Ρέκο με 9-8 (αν και το εν λόγω ματς διεξήχθη στο Μιλάνο και όχι στη Γένοβα) και έχουν «στρογγυλοκαθήσει» στην κορυφή.

Την Τετάρτη δίνουν το τελευταίο ντέρμπι τους στον όμιλο και ουσιαστικά τους αρκεί ένας βαθμός για να «αγκαλιάσουν» την πρώτη θέση, που τους εξασφαλίζει πιο βατό αντίπαλο στον προημιτελικό του Βελιγραδίου. Οι «ερυθρόλευκοι», πέραν της επιθυμίας να πάρουν ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου, θέλουν τη νίκη για να ανέβουν στην κορυφή και να τα παίξουν «όλα για όλα» την τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Μπόρις Μαργκέτα και ο Γάλλος Σεμπαστιάν Ντερβιέ.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3

Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Προ Ρέκο (Ιταλία)-Ανόβερο (Γερμανία)

Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-Ραντνίτσκι (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 9 αγώνες)

Μπαρτσελονέτα       24

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ          22

Προ Ρέκο            21

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ         13

Γιάντραν Σπλιτ      10

Ραντνίτσκι           9

Ανόβερο              3

Ντιναμό Τιφλίδας     3

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΡΙΤΗ 21/3

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Σπαντάου (Γερμανία)         12-8

Ορβοσι (Ουγγαρία)-Μπρέσια (Ιταλία)                  14-14

Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)           11-4

Σαμπαντέλ (Ισπανία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)   15-12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 10 αγώνες)

Νόβι Μπέογκραντ     25

Μπρέσια             25

Φερεντσβάρος        21

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 14

Σπαντάου Βερολίνου   8

Μαρσέιγ              7

Ορβοσι               7

Σαμπαντέλ            7
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης