Το «παρών» στους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών θα δώσει για ακόμη μία χρονιά ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 15-10 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ηλιούπολη και διπλασίασαν τις νίκες τους στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι της Τετάρτης (5/5) στον Πειραιά, όπου οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν την απόκρουση του Ζερδεβά στο πέναλτι του Γούνα για να κρατήσουν τη νίκη (12-11), αυτή τη φορά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά πέντε τερμάτων στη δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο τρίτο οκτάλεπτο και μείωσαν σε 10-9, αλλά δεν είχαν δυνάμεις να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να τα περιμένει όλα αυτή τη φορά από τον Ντίνο Γενηδουνιά. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 4-0 και 5-1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου, ενώ στη συνέχεια, με πρώτο βιολί τον Μαξ Ίρβινγκ, ξέφυγαν 7-2 και 9-4, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου. Κάπου εκεί, όμως, “ξύπνησαν” τα… φαντάσματα του πρώτου αγώνα και ο Απόλλων με σερί 4-0 μείωσε σε 9-8, μετατρέποντας το ματς σε ντέρμπι.

Ο Γενηδουνιάς έδωσε μία λύση για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Γούνας στο φινάλε της τρίτης περιόδου έφερε ξανά την «αμφίβια ταξιαρχία» στο γκολ (10-9), ενώ το ίδιο συνέβη και στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου, με τον Αλαμάνο να απαντά στο πέναλτι του Γενηδουνιά (11-10), περίπου έξι λεπτά πριν τη λήξη. Ο Χρυσοσπάθης και (ξανά) ο Γενηδουνιάς έδωσαν αέρα τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό και το χαμένο πέναλτι του Μοσκόφ (δοκάρι) «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη των πρωταθλητών, που βρήκαν ακόμη δύο γκολ στο φινάλε για να φτάσουν στο τελικό 15-10.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς (που αρχίζουν την Τρίτη 11/5) θα είναι ο νικητής του ζευγαριού μεταξύ της Βουλιαγμένης και του Περιστερίου. Ο ΝΟΒ προηγείται με 1-0 στις νίκες και το δεύτερο ματς διεξάγεται απόψε (20:00) στην έδρα του ΓΣΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, από τότε που καθιερώθηκαν τα πλέι οφ στην Α1 ανδρών, ο Ολυμπιακός έχει απουσιάσει από τους τελικούς μόνο μία φορά, το μακρινό 1997. Πέρυσι, λόγω της πανδημίας, δεν διεξήχθησαν πλέι οφ και οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο τους τερματίζοντας πρώτοι στην κανονική περίοδο.

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 3-3, 5-2, 1-5

Απόλλων Σμύρνης: Μοσκόφ 3, Γούνας 3, Αλαμάνος 2, Σολανάκης, Γωνιωτάκης.

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 4, Ίρβινγκ 3, Χρυσοσπάθης 2, Καπότσης 2, Κάκαρης, Δερβίσης, Ντάουμπε, Σκουμπάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης