Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών εξασφάλισε για ακόμη μία χρονιά η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν επικράτησε στο Περιστέρι 6-4 του τοπικού ΓΣΠ, στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι-οφ, και με 2-0 νίκες πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της μετά από εννέα χρόνια.

Η σειρά των τελικών θα αρχίσει την Τρίτη 11/5 και για την ανάδειξη του πρωταθλητή απαιτούνται τρεις νίκες. Το Περιστέρι, από την πλευρά του, θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στον «μικρό» τελικό, όπου η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες καταλαμβάνει την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, που έγινε την Τετάρτη 5/5 στο Λαιμό (14-4), αυτή τη φορά ο ΝΟΒ συνάντησε αντίσταση από τους νεοφώτιστους, που εμφανίστηκαν πολύ συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί στην άμυνα, με πολύ σταθερό τον αειθαλή Φίλιππο Καραμπέτσο, αλλά και πάλι δεν είχαν λύσεις στην επίθεση. Ένα μικρό ξέσπασμα προς το τέλος της δεύτερης περιόδου (από 1-1 σε 1-3) και άλλο ένα στο τρίτο οκτάλεπτο (από 2-3 σε 2-5, με τον Τζωρτζάτο να αποκρούει ενδιάμεσα πέναλτι του Κλήμου) έδωσαν τη δυνατότητα στη Βουλιαγμένη να πάρει τα ηνία του αγώνα. Με ένα πέναλτι του Καρούντζου κι ένα μακρινό σουτ του Γερακούδη, το Περιστέρι μείωσε σε 5-4, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη, αλλά έχασε δύο ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω, πρώτα με τον Γερακούδη (απέκρουσε ο Τζωρτζάτος) και στη συνέχεια με τον νεαρό Μπιτσάκο που σούταρε άουτ. Ο Γκιουβέτσης στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το τελικό 6-4, που στέλνει για άλλη μία χρονιά τη Βουλιαγμένη στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 0-2, 2-1

Περιστέρι: Φάρμερ, Αγκόρτσας, Καρούντζος, Γερακούδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βουλιαγμένη: Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Λόζινα, Κουρούβανης,Γκιουβέτσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης