Στον τελικό του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών προκρίθηκε, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, ο Εθνικός. Στον πρώτο ημιτελικό του final-4, που φιλοξενείται στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, η πειραϊκή ομάδα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, επιβλήθηκε 9-5 του Περιστερίου και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον αυριανό (29/2, 14:00) τελικό, που θα είναι ο 14ος στην ιστορία της.

Το Περιστέρι, που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία και απέκλεισε δύο ομάδες της Α1 (Γλυφάδα και ΠΑΟΚ) για να φτάσει στην τετράδα, κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικό μόνο στην πρώτη περίοδο (2-1), διάστημα στο οποίο οι παίκτες του «αυτοκράτορα» είχαν αρκετές επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση. Συν τω χρόνω, όμως, η διαφορά επιπέδου των δύο αντιπάλων άρχισε να γίνεται εμφανής. Μετά το 2-1 του πρώτου οκταλέπτου, δύο συνεχόμενα γκολ του Τεσάνοβιτς έδωσαν διαφορά ασφαλείας στον Εθνικό (4-1), που στη συνέχεια ξέφυγε 6-2 και 7-3, για να φτάσει χωρίς προβλήματα στη νίκη με 9-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 2-2, 1-0

Εθνικός (Μάρκο Μίσιτς): Καραμπέτσος, Θεοδόσης-Παπαλουκάς, Θαλασσινός 2, Τεσάνοβιτς 3, Βαλλιανάτος 1, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας, Χονδροκούκης 1, Μπέλεσης, Λιαπάκης, Καραβιώτης 1, Ξυλούρης, Κατσαγούνος.

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου 1, Λαδάς, Δανουρδής, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης 1, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος 1, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Κουμής, Ατιέ, Τσιφτσής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φάνης Κουντουδιός δεν βρέθηκε στον πάγκο του Εθνικού, καθώς είχε αποβληθεί στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» βρισκόταν στην εξέδρα, πάνω από τον πάγκο της ομάδας του, και έδινε οδηγίες ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν οι διαιτητές και ο αλυτάρχης ζήτησαν την απομάκρυνσή του. Ως προπονητής δηλώθηκε ο Μάρκο Μίσιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης