Τέσσερα χρόνια μετά την επανασύσταση του τμήματος υδατοσφαίρισης, η ΑΕΚ «γράφει ιστορία» στο Λαιμό. Νικώντας 8-6 το Περιστέρι στον πρώτο ημιτελικό του final-8, που διεξάγεται στο Λαιμό, η Ένωση προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του κυπέλλου, ενώ παράλληλα απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Euro Cup της επόμενης περιόδου. Στον αυριανό (23/5, 19:00) τελικό, ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει το νικητή του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης, έχοντας την «ετικέτα» του απόλυτου αουτσάιντερ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να μην αφήσει τον αντίπαλό της να βγει σε γρήγορες επιθέσεις, παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα, τόσο στα ίσια όσο και σε παίκτη λιγότερο. Όταν βρήκε λύσεις στην επίθεση με τους Στελλάτο και Κουτσιαλή, η Ένωση πήρε προβάδισμα 3-0 και «στρίμωξε» το Περιστέρι, που ήταν το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης. Στη δεύτερη περίοδο, με πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Διονύση Καρούντζο, ο ΓΣΠ «ψαλίδισε» τη διαφορά, χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Δάνδολου (ο οποίος αποβλήθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο για διαμαρτυρία) κράτησε το προβάδισμα και μάλιστα κατόρθωσε να ξεφύγει ξανά με διαφορά τριών τερμάτων (7-4). Ο Αγκόρτσας έδωσε ελπίδες στο Περιστέρι, σκοράροντας στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, και ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 7-6, όμως οι παίκτες του Κώστα Λούδη έχασαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν και ο Παπάκος 2΄25΄΄ πριν τη λήξη, αλλά και ο Φλέγκας με μία τρομερή απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Φάρμερ, «σφράγισαν» τον «κιτρινόμαυρο» θρίαμβο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Περιστέρι): 0-3, 3-2, 2-2, 1-1

Περιστέρι (Κώστας  Λούδης): Καραμπέτσος, Αγκόρτσας 2, Π. Λαδάς, Φάρμερ, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Καρούντζος 2, Μιρόνοφ, Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Σ. Λαδάς, Μπιτσάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Σταμέλος, Κουτσιαλής 2, Βούκσεβιτς, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος 2, Βλατάκης, Μαυρωτάς 1, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος 2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης