Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε τη Δευτέρα με 14-7 της Ρουμανίας, στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου την Τετάρτη (9.30μμ) θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Κροατία.

Με τη νίκη τους αυτή, οι διεθνείς μας εξασφάλισαν τη συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει σε μερικές εβδομάδες στην Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Κολόμβο, ωστόσο ο Τικ είχε 5 απαντήσεις στα σουτ των Ελλήνων κι έτσι οι Ρουμάνοι με συνεχόμενα τέρματα, πήραν το προβάδισμα με 3-1 στην πρώτη περίοδο που ήταν απογοητευτική για τη «γαλανόλευκη».

Μάλιστα ο Οάντα έγραψε το 4-1 για τη Ρουμανία στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου για να μειώσει αμέσως μετά στο γκολ (4-3) ο Γενηδουνιάς, με δύο προσωπικά τέρματα. Παρά τα απογοητευτικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (0/4), η Εθνική έμεινε κοντά στο σκορ, με τον Γενηδουνιά να κάνει το 5-4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού κράτησε την Ελλάδα στο ματς ωστόσο ο Βλαχόπουλος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενάμιση λεπτό πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου, με τον Τικ να του λέει «όχι» σε εκτέλεση πέναλτι.

Ο Γούνας έσπασε το ρόδι στον παίκτη παραπάνω, ισοφαρίζοντας σε 5-5 στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου κι αμέσως μετά ο Καπότσης με σουτ από τα έξι μέτρα, έβαλε μπροστά με 6-5 την Ελληνική ομάδα που έδειξε να βρίσκει ρυθμό.

Ο Γούνας βρήκε εκ νέου δίχτυα, κάνοντας το 7-5, στα τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου που για πρώτη φορά στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν εξαιρετική για τους διεθνείς μας.

Ο Γενηδουνιάς έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων (8-5), σκοράροντας στην κόντρα, με τους Ρουμάνους να πελαγοδρομούν από την ελληνική αντεπίθεση.

Ο Καπότσης και ο Παπαναστασίου αύξησαν κι άλλο τη διαφορά (10-5) από τους παίκτες του Κεχαγιά, με την ελληνική ομάδα να ολοκληρώνει με 6-0 το τρίτο οκτάλεπτο.

Σημαντική και η προσφορά του Γαλανίδη στο κρίσιμο αυτό σημείο καθώς διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα, η Εθνική μας δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα ,συντηρώντας το προβάδισμά της κι έτσι πανηγύρισε μία εύκολη (στο δεύτερο μισό του αγώνα) πρόκριση στους «8». Κορυφαίος φυσικά σε απόδοση παίκτης της Ελλάδας ο Γενηδουνιάς, με έξι γκολ.

 

 

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 0-6, 2-4

 

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Κολόμβος (π.π.), 1-1 Νεγκρεάν (π.π.), 2-1 Γκεόργκε (π.π.), 3-1 Πριοτεάσα (περιφέρεια), 4-1 Οάντα (περιφέρεια), 4-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 4-3 Γενηδουνιάς (μπάσιμο), 5-3 Γκεοργκέσκου (π.π.), 5-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 5-5 Γούνας (π.π.), 5-6 Καπότσης (περιφέρεια), 5-7 Γούνας (π.π.), 5-8 Γενηδουνιάς (κόντρα), 5-9 Καπότσης (περιφέρεια), 5-10 Παπαναστασίου (κόντρα), 6-10 Νεγκρεάν (π.π.), 6-11 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-12 Γενηδουνιάς (π.π.), 6-13 Παπαναστασίου (κόντρα), 7-13 Ράντου (φουνταριστός), 7-14 Μουρίκης (π.π.).

Η εθνική είχε 5/14 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 1 με μπάσιμο και 3 στην κόντρα.

Η Ρουμανία είχε 4/11 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Οάντα (7΄05΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), ο Σκουμπάκης (4΄07΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού), ο Γκίμπαν (1΄12΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και ο Πριοτεάσα (12΄΄ πριν το τέλος του ματς)

Διαιτητές: Ναούμοφ (Ρωσία)- Κολόμπο (Ιταλία)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Κεχαγιάς): Τικ, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκεόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκεργκελίφι, Οάντα 1, Γκιμπάν, Βάντσικ, Αμπρουντάν

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος):Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης , Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2 , Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Β’ ΦΑΣΗ

Μαυροβούνιο – Τουρκία 17-6

Ισπανία – Γερμανία 6-12

Ρωσία – Γεωργία 14-13

Ρουμανία – Ελλάδα 7-14

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (22/1)

Ιταλία – Μαυροβούνιο

Σερβία – Ισπανία

Ουγγαρία – Ρωσία

Κροατία – Ελλάδα, 9.30μμ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (21/1)

Σλοβακία-Ολλανδία (1)

Ρωσία-Ιταλία (2)

Ελλάδα-Ισπανία (3), 5,30μμ

Ουγγαρία-Γαλλία (4)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (23/1)

Νικητής 1 – Νικητής 3

Νικητής 2- Νικητής 4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης