Απρόθυμος να… κρεμάσει από σήμερα το σκουφάκι του, ο Χρήστος Αφρουδάκης οδήγησε τη Βουλιαγμένη στη νίκη 11-10 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και την πρόκριση στους ημιτελικούς του final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, που φιλοξενείται στο Λαιμό. Ο αρχηγός του ΝΟΒ, που ανακοίνωσε χθες (20/5) την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ήταν ο πρωταγωνιστής στο σημαντικότερο παιχνίδι των προημιτελικών και με τα τρία γκολ και τη γενικότερη απόδοσή του οδήγησε την ομάδα του στον μεγάλο αυριανό (21/5, 20:00) ημιτελικό με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε ντέρμπι. Με όπλο την άμυνά της, ειδικά στον παίκτη λιγότερο, η Βουλιαγμένη «εγκλώβισε» την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη (ο οποίος ήταν στην εξέδρα, λόγω τιμωρίας) και προηγήθηκε 4-1 στα μισά της δεύτερης περιόδου και 4-2 στο ημίχρονο. Στη συνέχεια, όμως, Γούνας και Μοσκόφ έδωσαν λύσεις στον Απόλλωνα, που επέστρεψε στο ματς και ισοφάρισε 6-6 με τον Σολανάκη, 1΄11΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από κει κι έπειτα, ο προημιτελικός έγινε αγώνας για… γερά νεύρα. Ο ΝΟΒ περνούσε μπροστά και η “αμφίβια ταξιαρχία” ισοφάριζε, μέχρις ότου δύο διαδοχικά γκολ, από τον Γκιουβέτση στον παραπάνω και τον Λόζινα από θέση φουνταριστού, έδωσαν “ανάσα” δύο τερμάτων (10-8) στην ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν. Ο Γούνας μείωσε με πέναλτι, ο Αλαμάνος είχε δοκάρι και, από μία εκπληκτική (όσο και συνηθισμένη για τον ίδιο) ασίστ του Αφρουδάκη, ο Γκιουβέτσης «έγραψε» το 11-9 και ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη της Βουλιαγμένης, αφού το γκολ του Αλαμάνου στο φινάλε απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στον αυριανό ημιτελικό του ΝΟΒ με τον Ολυμπιακό, που πιθανότατα θα καθορίσει τον κυπελλούχο Ελλάδας για το 2021. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες πρόσφατα αναμετρήθηκαν στους τελικούς των πλέι-οφ της Α1, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 νίκες, ενώ η Βουλιαγμένη είχε επικρατήσει στο μοναδικό τους παιχνίδι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 3-5, 4-3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βουλιαγμένη (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 2, Γούβης, Αφρουδάκης 3, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης 1, Λόζινα 1, Μπάσιτς, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

Απόλλων Σμύρνης (Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης, Τοράκης, Μοσκόφ 3, Βιτέλλας, Μπόουεν 1, Γούνας 2, Γωνιωτάκης 1, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Φέγγος, Κίτσος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης