Με το μυαλό ήδη στον κρίσιμο ημιτελικό που ακολουθεί, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών επιβλήθηκε πολύ εύκολα 22-3 της Σλοβακίας, στον προημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης.

Απέναντι σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, η ελληνική ομάδα δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να πάρει την πρόκριση και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο αυριανό (23/1, 19:00) ραντεβού με την Ολλανδία -αναμένεται να ξεπεράσει εύκολα το βράδυ το εμπόδιο του Καζακστάν-, που θα κρίνει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και με μία σχετικά υποτονική εμφάνιση (καμία σχέση με την ένταση και την αυτοσυγκέντρωση που έβγαλαν οι διεθνείς στο χθεσινό ματς με την Ουγγαρία), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβάλει τη δεδομένη ανωτερότητά του. Δύο γρήγορα γκολ της Τσουκαλά στο πρώτο τρίλεπτο άνοιξαν το δρόμο για την εθνική, που έφτασε σε ρυθμό… προπόνησης στο 9-1 του ημιχρόνου. Ο Τεό Λοράντος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες, συμπεριλαμβανομένων των δύο τερματοφυλάκων (Διαμαντοπούλου και Σταματοπούλου), αλλά η «ψαλίδα» της διαφοράς συνέχισε να ανεβαίνει, με μέγιστη τιμή το τελικό +19 (22-3).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Σλοβακία): 1-4, 0-5, 2-7, 0-6

Διαιτητές: Τσουζάκι (Ιαπωνία), Σβαρτς (Ισραήλ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνθέσεις:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Μίλαν Χένκριχ): Ντβοράνοβα, Κοβατσίκοβα 1, Χαλότσκα, Κβασνίτσοβα, Κιερνόσοβα, Σεντλάκοβα, Πέτσκοβα, Κάτσκοβα 1, Στανκοβιάνσκα, Μαϊλάτοβα, Κατλόβσκα 1, Κίσοβα, Χορβάτοβα

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 6, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Βασ. Πλευρίτου 4, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σταματοπούλου

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης