Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 7-6 την ουγγρική Ντουναουιβάρος, στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague που διεξήχθη στη Βουδαπέστη, και επέστρεψε στην κορυφή μετά το 2015, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Στο πρώτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιρνε από το ξεκίνημα προβάδισμα ενός γκολ, αλλά η Ντουναουιβάρος είχε τις… απαντήσεις. Μάλιστα, η ουγγρική ομάδα κατάφερε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με δύο «αναπάντητα» γκολ να προηγηθεί 4-3, ωστόσο Βάσω Πλευρίτου και Αβραμίδου έβαλαν εκ νέου τον Ολυμπιακό σε θέση… οδηγού (5-4).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο γκολ της Κριστίνα Γκάρντα έδωσαν το προβάδισμα στην Ντουναουιβάρος (5-6), αλλά η Τσουκαλά «έγραψε» το 6-6, ενώ η Βάσω Πλευρίτου σημείωσε το 7-6 με παίκτρια παραπάνω, 2.39΄΄ πριν το τέλος. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μαγιάρι, Σίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαχιέου, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ, Μούσι, Μπρεζόφσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν.

Στον «μικρό τελικό» η ουγγρική Ουίπεστ επιβλήθηκε 15-10 της ρωσικής Ντιναμό Ουραλότσκα και κατέκτησε την τρίτη θέση στο φάιναλ φορ της Euroleague.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης