Το αήττητο σερί του στο φετινό Champions League υδατοσφαίρισης διεύρυνε ο Ολυμπιακός, που απέσπασε ισοπαλία 11-11 από την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

 Αν και βρέθηκαν να χάνουν 10-7 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το βαθμό με γκολ του Γιόκοβιτς, 31 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, και να παραμείνουν μόνοι στην κορυφή του Α΄ ομίλου. Ένα βαθμό πίσω τους βρίσκεται πλέον η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (νίκησε 14-11 την Τσόλνοκι με τρία γκολ του Αλέξανδρου Παπαναστασίου), την οποία θα υποδεχθούν την προσεχή Δευτέρα (9/12) στον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ήταν ισορροπημένο ως τις αρχές της δεύτερης περιόδου (3-3), όμως στη συνέχεια οι Ισπανοί εκμεταλλεύθηκαν την ευστοχία τους στον παίκτη παραπάνω (ξεκίνησαν με 5/6) και προηγήθηκαν 5-3 και 7-4. Πρωταγωνιστής της Μπαρτσελονέτα ήταν ο Μουνάριθ, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε κάτω από τα δοκάρια και ο Μιγκέλ Λινάρες, που προτιμήθηκε στην αρχική επτάδα από τον πολύπειρο Ντάνι Λόπεζ. Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κάποια λάθη στην επίθεση, είχαν μέτριο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/6 στο πρώτο ημίχρονο) και θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί και στο -4, αν ο Ζερδεβάς δεν απέκρουε το πέναλτι του Γρανάδος, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του και, με γκολ των Γούνα και Μίτροβιτς στον παραπάνω, μείωσε σε 7-6. Οι γηπεδούχοι, όμως, συνέχισαν να αξιοποιούν τις κερδισμένες αποβολές και κράτησαν το προβάδισμα, με το οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται 9-7, χάρη σε πολύ δύσκολη απόκρουση του Ζερδεβά σε σουτ του Μποντεγκά από θέση φουνταριστού. Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Μποντεγκά με μία εκπληκτική ασίστ από τα 2μ. έδωσε… έτοιμο γκολ στον Φελίπε Περόνε, που δεν λάθεψε και αποκατέστησε το +3 για την Μπαρτσελονέτα. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή, αλλά το σουτ του Γιόκοβιτς (που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα) σταμάτησε στο δοκάρι και το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας φάνηκε να γίνεται πολύ δύσκολο.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Ο Γούνας με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα μείωσε και ο Γενηδουνιάς με πανέξυπνο σουτ από την περιφέρεια έφερε τη διαφορά στο γκολ (10-9). Οι Ισπανοί έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι επιθετικά και ο Δερβίσης σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε, 2΄23΄΄ πριν τη λήξη. Ο Ολυμπιακός μάλιστα έβγαλε και μία εξαιρετική άμυνα με παίκτη λιγότερο, όμως το γυριστό του Μίτροβιτς δεν βρήκε στόχο, ο Σέρβος χρεώθηκε αμέσως με (τραβηγμένη) αποβολή και ο Άλεξιτς ξαναέδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελονέτα (11-10), 1΄08΄΄ για τη λήξη. Ο Μουρίκης κέρδισε την αποβολή από τον Μουναρίθ και ο Γιόκοβιτς, με το μοναδικό του γκολ στο παιχνίδι, διαμόρφωσε το τελικό 11-11 στα 31΄΄ και διατήρησε τον Ολυμπιακό μόνο στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν αποβολή στην τελευταία τους επίθεση, αλλά ο Φερνάντεθ αστόχησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-2, 2-3, 2-4

Μπαρτσελονέτα (Χεσούς Μαρτίν): Λόπεζ, Ντε Τόρο, Γρανάδος 1, Μουνάριθ 3, Μποντεγκά 1, Λαρούμπε, Άλεξιτς 2, Φερνάντεθ 1, Ταχούλ, Περόνε 2, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης 2, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Γούνας 4, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς 1, Ζιβογίνοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης