Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Euro Cup πήρε η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι», με κορυφαίους τον Αλέξανδρο Γούνα με έξι γκολ και τον τερματοφύλακα Κώστα Λιμαράκη, επιβλήθηκαν 12-8 της Παρτιζάν στο «καυτό» κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16», ανέτρεψαν μάλλον άνετα το εις βάρος τους 12-11 του Βελιγραδίου και εξασφάλισαν θέση στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Κώστα Δήμου, που παρατάχθηκε χωρίς τον Καναδό Σον Σπούνερ, ξεκίνησε νευρικά το ματς και έχασε τέσσερις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω για να σκοράρει. Ομως, στα τελευταία 80 δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου «ξεκόλλησε», αρχικά με τον Γκιουβέτση να σκοράρει με λόμπα και εν συνεχεία με διαδοχικά εξάμετρα του Γούνα, που διαμόρφωσαν το 3-1 του πρώτου οκταλέπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εξαιρετική άμυνα στον παίκτη λιγότερο, τον Κώστα Λιμαράκη σε καταπληκτική μέρα και τους Γούνα, Γκιουβέτση και Μπιτάτζε να δίνουν λύσεις στην επίθεση, ο Πανιώνιος εδραίωσε το προβάδισμά του και ξέφυγε 8-4 και 10-5, λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η Παρτιζάν δεν έδειξε να πιστεύει στην ανατροπή και τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε τυπική διαδικασία, με την «κυανέρυθρη» εξέδρα να δίνει τον τόνο των πανηγυρισμών αρκετά πριν την κόρνα της λήξης.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 5-3, 2-2

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάτζε 2, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Γούνας 6, Μπαγιούμη, Καπετανάκης, Αναγνώστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρτιζάν (Μίλος Κορόλια): Κοστρόφ, Γιάκσιτς, Μίλος 2, Μούσικιτς, Γκακ 2, Γκλάντοβιτς, Τρτόβιτς, Ντιμιτρίεβιτς 1, Μπόζοβιτς, Σμίλιεβιτς 3, Γκίγκα, Πάπαριτς, Μιλόσεβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης