Δραματική πρόκριση στα προημιτελικά του Euro Cup υδατοσφαίρισης πήρε η Βουλιαγμένη, επικρατώντας 9-8 της Νόβι Μπέογκραντ στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16».

Ο ΝΟΒ είχε αποσπάσει ισοπαλία 7-7 στο Βελιγράδι, την περασμένη εβδομάδα, αλλά η απουσία του πρώτου σκόρερ του, Κώστα Γκιουβέτση, λίγο έλειψε να αποδειχθεί καθοριστική. Οι παίκτες του Χρβόγε Κόλιανιν έπαιξαν καλή άμυνα, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν λύσεις στην επίθεση, όπου μόνο δύο παίκτες (Μυλωνάκης και Καλογερόπουλος) δημιουργούσαν προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά 7-6 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και 8-7 με γκολ του Νικόλοφ, περίπου 5,5 λεπτά πριν τη λήξη. Στο κρίσιμο σημείο, όμως, φώναξε «παρών» ο Άντριγια Μπάσιτς. Ο Κροάτης περιφερειακός ισοφάρισε σε παίκτη παραπάνω και πέτυχε από την περιφέρεια το νικητήριο γκολ, 2΄03΄΄ πριν τη λήξη. Η άμυνα της Βουλιαγμένης κράτησε στη συνέχεια και η ομάδα των νοτίων προαστίων πανηγύρισε την πρόκριση στους «8».

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 3-3, 3-2

Η σύνθεση της Βουλιαγμένης: Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 3, Αλαφραγκής, Βλάσσης, Τρούλος, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος 1, Κουρούβανης, Λόζινα 1, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη Νόβι Μπέογκραντ σκόραραν οι Φιλίποβιτς 2, Γκόγκοφ 2, Σουσιασβίλι 2, Νικόλοφ 2.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης