Το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Euro Cup κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου. Απέναντι στην ουγγρική Βάσας, το έργο των «κυανέρυθρων» αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς μάλιστα το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, την 1η Μαρτίου, και η ρεβάνς στη Βουδαπέστη (22/3). Το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών συνθέτουν οι ιταλικές Τριέστε και Σαβόνα.

Η Βάσας αποτελεί ιστορικά ένα «μεγαθήριο» και έχει στο παλμαρέ της δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (1980, 1985), τρία Κύπελλα Κυπελλούχων (1986, 1995, 2002) και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (1985), ενώ έχει κατακτήσει 18 φορές το πρωτάθλημα Ουγγαρίας. Την προηγούμενη δεκαετία είχε οπισθοχωρήσει αρκετά, αλλά σιγά-σιγά επιστρέφει στο προσκήνιο. Πέρυσι τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, όπου όμως στάθηκε άτυχη στα πλέι-οφ, καθώς κληρώθηκε με την πανίσχυρη Μπρέσια και αποκλείστηκε με δύο ήττες. Ακολούθως, στο Euro Cup αντιμετώπισε διαδοχικά δύο ομάδες από τη Σερβία, ξεπερνώντας πολύ δύσκολα το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στους «16» (15-10 στη Βουδαπέστη, 7-11 στο Βελιγράδι) και σαφώς πιο εύκολα στα προημιτελικά τη Σάμπατς με δύο νίκες (10-4 εντός και 9-6 εκτός). Στο φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται ως τώρα στην πέμπτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προπονητής της Βάσας είναι ο Σέρβος Μπόμπαν Νίκιτς, με τεράστια καριέρα ως παίκτης (γνωστός στην Ελλάδα από την τετραετή θητεία του στον Ολυμπιακό), Ολυμπιονίκης στο Ρίο, τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου και πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα ως τεχνικός. Στο ρόστερ υπάρχουν δύο συμπατριώτες του. ο τερματοφύλακας Μπράνισλαβ Μίτροβιτς και ο αμυντικός Σάβα Ραντζέλοβιτς, αμφότεροι μέλη της εθνικής Σερβίας που έκανε “back-to-back” στους Ολυμπιακούς τίτλους σε Ρίο και Τόκιο. Στη Βάσας παίζουν επίσης ο πολύπειρος Μαυροβούνιος Ντράσκο Μπργκούλιαν, ο Ρώσος Ιβάν Ναγκάεφ, αλλά και οι διεθνείς Ούγγροι Τάμας Μέζεϊ, Μπάλαζ Ερντελι, Μπέντσε Μπάτορι, Τάμας Σελντμάγερ, Κρίστιαν Μπέντο και Ακος Κόναρικ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης