Την τρίτη της σερί νίκη στη Βουδαπέστη -και δεύτερη στα ισάριθμα φιλικά που έδωσε εκεί- σημείωσε η Εθνική Ομάδα πόλο των Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε νικήσει την Τετάρτη (24/03) τη Ρωσία (11-9) στο πρώτο φιλικό, χθες (Πέμπτη, 25/03) επιβλήθηκε επί της Ολλανδίας (16-15) στο επίσημο ματς για τα ευρωπαϊκά προκριματικά του World League κι απόψε (Παρασκευή, 26/03) νίκησε με 12-9 και την Ουγγαρία σε φιλικό αγώνα.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου έπαιξε εξαιρετικά έχοντας πολύ καλή εικόνα στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο. Πρώτη σκόρερ της Ελλάδας ήταν η Έλενα Ξενάκη με 4 γκολ, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης τραυματίστηκε στο πρόσωπο η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Η Εθνική κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια με εξαίρεση την πρώτη περίοδο, όπου βρέθηκε να χάνει με 2-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ήταν εξαιρετική και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 7-5. Το σκορ διευρύνθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο όταν οι Ελληνίδες βρέθηκαν να προηγούνται με 4 (9-5) και 5 γκολ διαφορά (11-6) για να ολοκληρώσουν την επιβλητική παρουσία τους με το τελικό σκορ στο 12-9.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το απόγευμα του Σαββάτου (27/03) αγωνιζόμενο σε ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι με την πανεπιστημιακή ομάδα της Ουγγαρίας.

Οκτάλεπτα: 1-2, 6-3, 3-1, 2-3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 4, Νίνου 1, Σιούτη, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 1, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Για την Ουγγαρία από ένα γκολ πέυχαν οι Σίλαγκι, Γκουρισάτι, Πάρκες, Ιλες, Μάτι, Λίμετερ, Γκάρντα, Ριμπάνσκα και Γκιόνσκιοσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης