Στη θέση του πρώτου προπονητή της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών της Ολλανδίας «προήχθη» ο Ευάγγελος Δουδέσης, αντικαθιστώντας τον Αρνο Χάβενγκα, που αποχώρησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 36χρονος Ελληνας τεχνικός βρίσκεται στο προπονητικό επιτελείο των «οράνιε» από το 2017, ενώ παράλληλα εκτελούσε και καθήκοντα πρώτου προπονητή στις «μικρές» εθνικές ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολλανδική ομοσπονδία έκρινε ότι η εθνική γυναικών πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο… βηματισμό και επέλεξε τον Δουδέση ως φυσική συνέχεια του Χάβενγκα, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο μέχρι το 2024.

«Είμαι περήφανος που η KNZB (σ.σ. η ομοσπονδία) και η NOCNSF (σ.σ. η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ολλανδίας) έχουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μένα και μου εμπιστεύονται ένα τόσο σπουδαίο και κορυφαίο αθλητικό πρόγραμμα, ως τον εθνικό προπονητή με απόλυτη ευθύνη.

Το θεωρώ τιμή και πρόκληση ταυτόχρονα. Ο Άρνο έθεσε εξαιρετικά θεμέλια, στα οποίο έχω ήδη συνεισφέρει τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα είναι στο χέρι μου να οδηγήσω τις ολλανδική υδατοσφαίριση σε νέες επιτυχίες», δήλωσε ο Ευάγγελος Δουδέσης, ο οποίος ως συνεργάτης του Χάβενγκα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018, όπου η Ολλανδία είχε επικρατήσει στον τελικό της ελληνικής ομάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης